Enjoy vierde met 'Schilderen op muziek' het dertigjarig jubileum. Foto: Liesbeth Spaansen
Enjoy vierde met 'Schilderen op muziek' het dertigjarig jubileum. Foto: Liesbeth Spaansen

Enjoy viert 30-jarig jubileum met kleurrijk feest

STEENDEREN - Vuurkorven stonden als warm welkom bij de kerkdeuren en voetstappen wezen de weg. De Steenderense Remigiuskerk was tot een feestzaal ingericht en een fraai podium, licht en geluid ontbraken niet. Het koor enjoy was het middelpunt van het feestconcert onder leiding van dirigent Piet piersma.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitster Gea Haan heette iedereen van harte welkom. "Er is veel te zien en te horen. Ik wens u een fijne avond." Antoinette Huurnink legde uit dat binnen het thema 'Schilderen met muziek' koorlid Joke Rijks een programma had samengesteld. "Een prachtig geheel met steeds een schilderij, een gedicht en een lied. Veel kijk- en luisterplezier: Enjoy."
Het koor van dertig leden, waarvan acht heren, bracht een programma van ongeveer anderhalf uur. Na een vooraf opgenomen inleiding door koorlid en voice-over Menno Leistra zette het koor in. Zo zong Enjoy onder andere 'Morning has Broken', '10.000 reasons', ''Lead me Lord', 'Love will find a way', 'Out of his great love' en 'Conquest of Paradise'. De ene keer begeleid door een orkestband, de andere keer met Luciano Venderink op piano of orgel en Marcel Westerink op slagwerkinstrument cachon, maar steeds met veel enthousiasme onder leiding van Piet Piersma. Hij dirigeerde de avond met verve, het openingsnummer zelfs als kunstschilder, compleet met schildersjas, pet, palet en penseel.

Na afloop werden de dirigent en zijn vrouw Hilly in de bloemen gezet. Piet heeft met dit concert afscheid genomen van het koor. Bloemen waren er voor Lucian en Marcel. Ook Tonnie Huurnink kreeg bloemen voor het maken van filmopnamen. Tot slot dankte de voorzitter alle vrijwilligers voor en achter de schermen van dit concert. Na een toegift was de avond nog niet ten einde. Er stonden drankjes klaar om gezellige bij na te praten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden