Cappella Amsterdam treedt op in de Gudulakerk Lochem. Foto: Marc Driessen
Cappella Amsterdam treedt op in de Gudulakerk Lochem. Foto: Marc Driessen

Cappella Amsterdam zingt Brahms' Ein deutsches Requiem

LOCHEM - Het derde lustrum van Stichting Requiem Lochem wordt gevierd met een bijzonder concert: Cappella Amsterdam zingt onder leiding van dirigent Daniel Reuss op zondag 3 november in de Grote of Sint-Gudulakerk Lochem het veel geprezen werk van Brahms: Ein Deutsches Requiem, in de kamermuziekversie. Aanvang: 15.00 uur.

Dit requiem is geen bede voor het zielenheil van de overledene, maar voor de mensen in het hier en nu. Achteraf had Brahms Ein Deutsches Requiem liever Ein mensliches Requiem genoemd, passend bij de bedoeling van Brahms: woorden van troost en bemoediging en teksten die spreken over een vreugdevolle toekomst. Een hartverwarmend werk.

Oorspronkelijk componeerde Brahms Ein Deutches Requiem voor koor en orkest. Later maakte hij een transcriptie van de orkestpartij voor vierhandige piano, waarin het accent meer ligt op de teksten. Het koor Cappella Amsterdam, bestaand uit 32 zangers, laat samen met twee solisten en twee pianisten de aanwezigen in de Gudulakerk genieten.

Op het programma staat ook Symphony de Psaumes. Een compositie van Igor Stravinsky voor koor en orkest. Sjostakovitsj bewerkte de orkestbegeleiding voor piano vierhandig. Deze bewerking was nooit bedoeld voor het concertpodium en is pas voor het eerst uitgegeven in 2017. Cappella Amsterdam voert in Lochem de Symphony des Psaumes uit in de bewerking van Dmitri Sjostakovitsj.

De prachtige Grote of Sint Gudulakerk in Lochem wordt ter gelegenheid van dit bijzondere concert gesierd door een prachtige banier van beeldend kunstenaar Lynne Leegte.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Schouwburg Lochem en op 3 november vanaf 14.00 uur in de Grote of Sint- Gudulakerk. Voor meer informatie bel 0573-258384 of kijk op de websites.


www.requiemlochem.nl

www.schouwburglochem.nl

www.cappellaamsterdam.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden