Goed herstel na nederlaag tegen Wolfersveen
Basteom pakt koppositie terug

Sport

Steenderen - Basteom heeft zich goed hersteld van de nederlaag direct na de winterstop tegen Wolfersveen. Thuis werd met 4-0 gewonnen van Dierense Boys. Voor aanvang van de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht gehouden vanwege het overlijden afgelopen week van Ria Sesink, lid van verdienste van de vereniging.

Basteom kwam goed uit de startblokken, want na 3 minuten stond het al met 1-0 voor, toen Tom Haggeman scoorde nadat de keeper een voorzet slecht verwerkte en de bal voor de voeten van Tom rolde. Even later was het al weer bijna gelijk, maar Basteom-doelman Timon Nijkamp redde geweldig toen een speler van de gasten van dichtbij kon inschieten. De eerste helft verliep verder zonder veel spektakel, wederzijds was het spel onrustig en was er veel balverlies. Dierense Boys had wat meer balbezit, maar kwam niet gevaarlijk voor het Basteom-doel. Wat dat betreft deed de thuisploeg het beter, nadat enkele kansjes niet waren benut, werd het op slag van rust 2-0, toen Kay Scholten uit een afgeslagen voorzet beheerst inschoot.Na rust werd de wedstrijd al snel beslist, Tom Haggeman scoorde na een individuele aktie de 3-0 en gooide daarmee de wedstrijd op slot. Dierense Boys wierp de handdoek en het verdere verloop van de 2e helft was ook leuk om naar te kijken. Basteom ging beter spelen en steeds vaker was het goede combinatievoetbal van voor de winterstop te zien. In de 75e minuut werd het zelfs nog 4-0 toen opnieuw Tom Haggeman een individuele aktie resoluut afrondde. De laatste 10 minuten werd er volop gewisseld aan beide zijden, maar in de stand kwam geen wijziging meer.