Kinderen spelen meteen aan de zandtafel en de korfschommel na een officieel momentje met (v.r.n.l.) Jan Ditzel, Arie Blom, Jeanne Wissink, Petra Blom en Elly Loskamp. Foto: Liesbeth Spaansen
Kinderen spelen meteen aan de zandtafel en de korfschommel na een officieel momentje met (v.r.n.l.) Jan Ditzel, Arie Blom, Jeanne Wissink, Petra Blom en Elly Loskamp. Foto: Liesbeth Spaansen

Spelen in de speeltuin Leliestraat nog leuker

HENGELO – De speeltuin aan de Leliestraat, Rozenstraat en Tramstraat in Hengelo is uitgebreid met twee speeltoestellen: een zandtafel en korfschommel. Deze zijn dinsdag 15 oktober officieel in gebruik genomen door de kinderen van de Piersonschool in het bijzijn van Petra en Arie Blom en Elly Loskamp van Stichting Litania en gebiedsambtenaren van de gemeente Bronckhorst Jeanne Wissink en Jan Ditzel.

Door Liesbeth Spaansen

Het is een drukte van belang in de speeltuin. De kinderen van de groepen 1 tot en met 5 zijn er met hun juffen voor het speelkwartier. Naast een klimtoestel met glijbaan, een klimtoren, schommels, zweefmolen, zandbak en pannaveldje zijn recent deze nieuwe zandtafel en korfschommel geplaatst.

De komst van deze speeltoestellen is opnieuw een samenwerking tussen de gemeente Bronckhorst en Stichting Litania. Dit keer is ook financieel bijgedragen door de Piersonschool die de opbrengst van hun kerstmarkt hiervoor heeft ingezet.

Stichting Litania wil kinderen met een beperking ondersteunen in materialen en/of hulpmiddelen en ontleent haar naam aan Litania, de dochter van Petra en Arie Blom, die spastisch is. De stichting verkrijgt haar inkomsten door de verkoop van tweedehands spullen in de kringloopwinkels in Hengelo: Litania`s Charityshop en Litania`s Blijheid, in Brummen: Litania`s Zonnestraal en in Doesburg: Litania's Lifestyle. Het doel van de stichting is dat ook kinderen met een beperking meedoen in de samenleving.

De samenwerking tussen de stichting en de gemeente in de persoon van Marnix Schoppers van de afdeling beheer en groen, is ontstaan na het ontwikkelen van een nieuw Speelruimteplan. Hierin staan minder speeltuinen, maar wel grotere en aantrekkelijker voor een bredere doelgroep. Bij het officiële moment in de speeltuin werd Marnix Schoppers vertegenwoordigd door de gebiedsambtenaren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden