Guus van Beek wint met een pompoen van 7,9 kilogram. Foto: Mieke Smit
Guus van Beek wint met een pompoen van 7,9 kilogram. Foto: Mieke Smit

Guus van Beek wint BGB-pompoenwedstrijd

BEKVELD - Stichting Buiten Gewoon Buiten Bekveld (BGB) sloot woensdag 16 oktober het groeiseizoen af. De basisschoolleerlingen leverden hun tuintje schoon op en maakten deze winterklaar voor het winterseizoen. Deze dag werd ook de wisselbeker uitgereikt aan Guus van Beek die het afgelopen jaar de grootste pompoen kweekte.

Afgelopen seizoen hebben basisschoolleerlingen van de Bernardusschool en CBS Bekveld weer hard gewerkt en goed geoogst in de educatieve moestuin van stichting Buitengewoon Buiten, gelegen op het erf van kinderboerderij Feltsigt in Bekveld. Al vanaf het voorjaar is de basisschooljeugd op iedere donderdagochtend in touw om hun perceeltje onkruidvrij te houden en de gewassen zo goed mogelijk te verzorgen.

Van de afsluiting van het groeiseizoen maakt BGB altijd een mooi moment. De leerlingen hebben een lekkere boerenkoolstamppot gekregen en de gekweekte pompoenen werden gewogen. Dit jaar was Guus van Beek de winnaar. Zijn pompoen woog maar liefst 7,9 kilogram! Hierdoor mag Guus een jaar lang de wisselbeker in zijn bezit houden.

De vrijwilligers kijken terug op een mooi seizoen. Ook is er voor het komende groeiseizoen nog ruimte om de club vrijwilligers komen te versterken, bijvoorbeeld door op donderdag de kinderen te begeleiden en/of op een andere dag helpen de tuin onderhouden. Neem dan contact op via 06-16694521.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden