Quintus heren 1 wint na degelijk verdedigen en vlijmscherp aanvallen

Algemeen

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun uit- en thuiswedstrijden in Sporthal de Kamp in Hengelo op zaterdag 12 en zondag 13 oktober.

Quintus HA1 mocht op zaterdagavond 12 oktober naar Zwolle. Op papier was HV Zwolle HA1 een makkelijke tegenstander, maar de jongens waren gewaarschuwd voor onderschatting. De eerste helft was heel tam, maar Quintus wist een gat te slaan van zes punten. Ook de tweede helft was niet groots maar uiteindelijk boekten ze een 15-23 overwinning.

Ook de dames van Quintus speelden een sportieve en leuke wedstrijd op zaterdagavond. De wedstrijd tegen Artemis '15 DS3 in Wehl stond op het programma. De eerste helft kon Quintus goed mee komen en scoorde zes doelpunten, ruststand 6-10. In de tweede helft werd er sterk verdedigd door Artemis en kwam het team uit Hengelo aanvalskracht te kort. Eindstand 7-16.

Met een vernieuwd team ging de E-jeugd van Quintus in alle vroegte zondagochtend 13 oktober naar Arnhem toe. Udi 1896 E2 was de tegenstander. In de eerste helft werden de Hengeloërs overrompeld door de felheid en de ervaring van Udi. Bij rust stond er helaas nog een 0 aan de Quintus-kant van het scorebord. In de tweede helft ging het zowel aanvallend als verdedigend beter en werd een tweetal mooie rondgespeelde aanvallen beloond met goede goals. Uiteindelijk werd het 18-2 voor Udi 1896 E2.

De verdediging van Quintus HB1 was goed op orde. Aanvallen liepen soms slordig, maar wisselden weer af met zeer mooie. Wat allemaal resulteerde in een zeer sportieve wedstrijd tegen Erix HB1 en een goede overwinning: 26-15.

Quintus D1 vertrok naar Varsseveld om de eerste wedstrijd van het seizoen te gaan spelen. Zij hadden Melissa, Jasmijn en Chantal mee, die dit team gaan versterken dit seizoen. Reflex was een beetje terughoudend en aanvallend niet heel overtuigend, waardoor Quintus vrij snel de bal opeiste om vervolgens te scoren. Veel break-outs gemaakt en ook de drie meiden deden op de hoeken goed mee. De tweede helft ging eigenlijk hetzelfde als de eerste met tot slot een dikke overwinning: 22-1.

De heren 1 van Quintus speelden in Ulft tegen UGHV 2. Al snel was duidelijk dat de Hengeloërs de goede seizoenstart een mooi vervolg zouden geven. Degelijk verdedigen en vlijmscherpe aanvallen leidden tot een 4-18 ruststand. In de tweede helft werden de moegestreden Ulftenaren nog verder in de problemen gedrukt. Vanuit alle posities werd het doel van UGHV een schietschijf en dit leidde tot een 10-35 eindstand.