Wisman hoopt op een podiumplek in Vorden. foto: Henk Teerink
Wisman hoopt op een podiumplek in Vorden. foto: Henk Teerink (Foto: )

Bergeijk toneel van generale voor Enduro Vorden

BERGEIJK - Een flink aantal regionale rijders alsmede leden van VAMC De Graafschaprijders hebben zich zaterdag in Bergeijk voorbereid op de Oost-Gelderlandrit van de ONK enduro, die komende zaterdag in Vorden wordt verreden. Ondanks de herfstzon was de generale repetitie in het Brabantse land best zwaar. De resultaten waren dan ook wisselend.

Driehonderd deelnemers hadden zich ingeschreven en kregen een pittig dagje motorrijden rondom Bergeijk voorgeschoteld. Ruime tijden in een provincie met de minste regen afgelopen week maakten de pittige proeven een beetje goed. De regionale rijders slaagden erin een aantal podium plaatsen te behalen, maar anderen kwamen niet in de uitslagen voor omdat zij de strijd moesten opgeven.
Thijs Bulten uit Medler werd tweede in de E1 categorie en hoopt op winst in Vorden aankomende zaterdag. Lars Griekspoor won de wedstrijd en VAMC-lid Ruben Wagelaar werd achtste. De leden Bjorn Sloot en Jan-Willem Arendsen vielen voortijdig uit. Hans Vogels was wederom de snelste man in de E2. Bas Klein Haneveld en Erwin Plekkenpol eindigden als zesde en zevende. Zij moet de snelheid nog vinden voor hun thuiswedstrijd. In de E3 was Thiery Pittens dit keer een maatje te groot voor Mark Wassink die als tweede finishte. Alex van den Broek is onverslaanbaar bij de EV40 en won overtuigend. Jarno van Zandbergen is op dit moment de snelste man in de N1-categorie. Bjorn Wisman uit de Wildenborch wacht nog op zijn eerste podiumplaats. Hij werd vierde in Bergeijk en hoopt in Vorden een plaats hoger te eindigen. Koen en Chiel Jaaltink finishten achter elkaar als tiende en elfde. Bram Bulten en Koen van Dort werden 17de en 23ste in deze sterk bezette klasse.
Wesley Aalderink was het derde VAMC-lid dat na Vogels en van den Broek zijn klasse wist te winnen. Aalderink was dit keer onverslaanbaar in de N2. Niels Beck (15) en Tom Berends (20) moeten nog wat snelheid zien te vinden voor hun thuiswedstrijd in de N3 klasse. Jordi van Dijk pakte de winst in deze categorie en streekgenoot Winand Jansen moest de strijd staken. Stefan Harkink en Gerben Lieverdink werden negende en achttiende bij de NV40. Maurice v.d. Berg en Jurgen van Dort, uitkomend in de NV50, vielen voortijdig uit. Vordenaar Marten Zilvold deed het in de Hobby klasse niet onverdienstelijk met een zevende plaats.
Verdere info op de website.

www.vamc.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden