Vrijwilligers van Present Bronckhorst leggen parkeerplaats aan. Foto: Present Bronckhorst
Vrijwilligers van Present Bronckhorst leggen parkeerplaats aan. Foto: Present Bronckhorst

Vrijwilligers Present maken oprit veilig

BRONCKHORST - Drie vrijwilligers van Present hebben eind september de tuin van een alleenstaande vrouw met een lichamelijke beperking toegankelijker gemaakt. De vrouw is pas verhuisd en erg slecht ter been. De oprit voor haar nieuwe woning zat vol oneffenheden en hierdoor was het voor haar gevaarlijk om hier op te lopen en niet veilig genoeg om met haar scootmobiel over heen te rijden. De consulent van het sociaal team in Bronckhorst vroeg daarom aan Present of er vrijwilligers waren die deze klus wilden oppakken.

Verspreid over drie dagen gingen de vrijwilligers met z'n tweeën aan de slag bij de vrouw. Door haar beperking en financiële situatie, was het haar niet gelukt om het zelf te regelen en ze was erg blij met de helpende handen van Present. "We zijn erg gastvrij ontvangen en tussendoor verwend met koffie, thee en broodjes", blikt een van de vrijwilligers terug, "Ik heb een dag prettig samengewerkt met mijn collega vrijwilliger." De mannen verwijderden eerste de oude stenen, waarna ze vervolgens de nieuwe oprit hebben bestraat. Het resultaat, een mooi egale oprit zodat de bewoonster makkelijk bij haar huis kan komen.

Wie handig is of andere talenten heeft en het leuk vindt om andere Bronckhorsters blij te maken door hulp te bieden, neemt contact op met Hilde Colenbrander, coördinator Present Bronckhorst en informeert naar de mogelijkheden: hildecolenbrander@presentbronckhorst.nl of bel 06-15136687.


www.presentbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden