Maarten Wolsink keurt brandblussers
Maarten Wolsink keurt brandblussers (Foto: Liesbeth Spaansen)

Maarten Wolsink: Nieuw Brandbeveiligingsbedrijf in de Achterhoek

ZELHEM – Maarten Wolsink is gemotiveerd vrijwillig brandweerman en had daardoor het bedienen van blusmiddelen al goed in de vingers. Nu is hij omgeschoold van schilder naar specialist en instructeur waarbij de (brand)veiligheid centraal staat en startte een nieuw bedrijf: Wolsink Brandbeveiliging.

Maarten Wolsink rolde na zijn diensttijd in het schildersvak en werkte vele jaren bij verschillende bedrijven. De laatste tien jaar had hij zijn eigen schildersbedrijf. "Maar mijn schouderklachten zijn niet meer te verhelpen, dan moet je op zoek naar wat anders."

Hij wilde niet in de ziektewet blijven zitten, is Maarten duidelijk. "Mijn hobby en interesse liggen bij de vrijwillige brandweer. Bij post Hengelo ben ik nu een jaar of vier actief. Vroeger zat ik een aantal jaren bij post Zelhem. Binnen de brandweer heb ik gekeken of ik daar als instructeur aan de slag kon gaan, maar dat zou toen ten koste gaan van de eigen oefenavonden."

Na de overname van zijn schildersbedrijf ging Maarten alsnog voor zichzelf aan de studie. "Ik heb flink geïnvesteerd aan geld en tijd om alle diploma's en certificaten te behalen. Ik ben nu gecertificeerd instructeur voor bedrijfshulpverlening (BHV, onder andere NIBHV), eerste hulp bij ongelukken (EHBO), Veiligheid, Checklist Aannemers (VCA) en ben REOB en Kiwa-gecertificeerd voor de keuringen van de blusmiddelen.

Réwoud Talentontwikkeling, opleidingswerkplaats in Vorden waar ze opleidingen verzorgen en aan innovatieve ontwikkelingen werken, nam contact met Maarten op. "Ze zochten een vaste instructeur, die een binding wilde aangaan met het bedrijf en mee wilde denken en investeren. We hebben nu een partnerschap. Ik ben vaste instructeur bij de opleidingen die bij Réwoud zijn ondergebracht. Zelf geef ik de cursussen BHV, EHBO en VCA ook en kan daarbij gebruik maken van de opleidingsruimten in Vorden, of biedt ze op maat aan op locatie."

"Ontruimingsoefeningen bied ik aan voor onder andere bedrijven, scholen, kinderdagverblijven, zorginstellingen en zwembaden. Die programma's worden dan helemaal op maat gemaakt. Je kunt in een trainingscentrum oefenen op ontruiming maar op de eigen (werk)plek is toch het beste."

Wolsink keurt en onderhoudt blusmiddelen op locatie, maar houdt ook keuringsdagen voor brandblussers bij zijn eigen werkplaats of op afgesproken plaatsen. "Ik heb niet de 8.00 tot 17.00-mentaliteit, zodat er ook de mogelijkheid bestaat om 's avonds of in het weekeind te keuren als de mensen mij gewoon even bellen."

Maarten heeft een volledig assortiment met verbandkoffers, blusmiddelen, noodverlichting, rook- en CO melders die hij levert, plaatst en onderhoudt en/of keurt. Hij blijft op zoek naar nieuwe mogelijkheden. "Naast de standaard rook- en CO-melders wil ik ook gekoppelde rook-CO-melders gaan aanbieden. Die werken gedigitaliseerd via wifi en een app waar meldingen op binnenkomen en zelfs berichten naar de meldkamer kunnen worden gestuurd."

Oost West Thuis Best
Wolsink Brandbeveiliging staat 12 oktober met een informatiekraam op de Oost West Thuis Best-markt van 10.30 tot 15.00 uur op de Gemeentewerf Hengelo aan de Zelhemseweg 27 in Hengelo.

Wolsink Brandbeveiliging, Wolsinkweg 8a, 7021 LX Zelhem
Tel:06 - 12 67 03 32 E-mail: maartenwolsink@gmail.com wolsinkbrandbeveiliging.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Wolsink Brandbeveiliging. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden