Handbalwedstrijden SV Quintus. Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus handballers laten sportieve thuiswedstrijden zien

Algemeen

HENGELO – Zes teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden thuis in Sporthal de Kamp in Hengelo op zondag 6 oktober. Het publiek genoot van sportieve wedstrijden, waarbij vier teams winstpunten behaalden.

De meiden DB1 speelden een erg sportieve pot tegen OBW DB1 met mooi handbalspel. De verdediging stond goed en de hoekspeelsters gooiden de ballen om de oren van de keeper. De tegenstander was erg gelijkwaardig en dus liep het de hele tijd gelijk op. Uiteindelijk werd na een spannende pot toch verloren, 11 - 12.

Quintus HB1 ontmoette Artemis HB1. De wedstrijd ging gelijk op met mooie aanvallen van beide kanten. Het offensieve verdedigen ging Artemis opbreken en door goed kaatsen kwam Quintus er goed door. Met ook een goede verdediging behaalde Quintus een mooie overwinning: 20-17.

HA1 had Minerva als tegenstander. Ondanks vorig seizoen twee keer winst, zou het een geduchte tegenstander zijn. De start was slecht, net als de gehele eerste helft. Er werden veel vrije kansen gemist waardoor de jongens het onnodig moeilijk maakten. De donderpreek hielp niet direct en Minerva kwam in de flow. De jongens begonnen daarna met scherp te schieten en er werd een gaatje geslagen: 22-18 overwinning.

Dames senioren van Quintus zagen de dames van OBW. Het was een fysieke wedstrijd tegen OBW en uiteindelijk bleek dat het gastteam net iets sterker is. Verlies 17-28.

Heren 1 moest zondag thuis tegen Heeten en hun koppositie verdedigen. De eerste helft kon Heeten nog meekomen met de mannen van Quintus 1, ruststand 14-11. De tweede helft hadden de mannen een betere conditie. Dus uiteindelijk een goede overwinning 26-14, goed om de eerste plaats vast te houden.

Heren 2 sloot de zondag af met een thuiswedstrijd tegen Udi '96 uit Arnhem. De mannen van Quintus kwamen goed uit de startblokken en stonden al snel met 5-0 voor. Daarna werd het spel wat slordig waardoor Udi weer dichtbij kon komen. Ruststand 10-9. Na rust pakte Quintus de draad weer op en wist door goed uitgespeelde aanvallen de wedstrijd over de streep te trekken. De spannende en sportieve pot eindigde in 18-14.