Creatief met drugs, beste verstop-plek bleek toch zo slim niet

Drugssmokkel wordt veelvuldig aangetroffen op luchthavens. Smokkelaars worden steeds creatiever in het vinden van een goeie plek. De beste plek? Daar zullen we nooit achter komen. Wel is er een aantal originele gevallen bekend, die betrapt werden. Onlangs nog in Brussel.  Natuurlijk, als je drugs verstopt in je weekendtas ben je niet echt slim bezig. Je moet van betere huize komen om de douane of politie op afstand te houden. Een 61-jarige Congolees dacht ze te slim af te zijn, en het beste verstop-plekje ever gevonden te hebben. Dat bleek echter niet zo te zijn.

Man op slippers dacht: dat kan beter
Om drugs te smokkelen bedenken mensen de meest gekke plekken om het in mee te nemen. Je stopt het dan ook niet in je gewone Cowboysbag tas of Burkely rugzak. Dat kan beter, dacht een man op slippers die op de luchthaven van Brussel het vliegtuig wilde nemen. Je voelt hem al aankomen.

Eerst een paar andere opvallende gevallen. Wat te denken van in een luier van een achttien maanden oude baby. Die luier zat vol met vloeibare cocaïne. De ouders werden aangehouden op Schiphol, in eerste instantie omdat de vader het kind in het gezicht sloeg. Drugs is eerder ook aangetroffen in een elektrische rolstoel. De 83-jarige vrouw die zich er mee verplaatste wist van niets. Haar zoon des te meer.

Vrouw met bijzondere haardracht
En drie mensen wisten in Amsterdam zakken vol tropische vissen te vervoeren, met daaraan vast gehecht plastic zakken met drugs. Het ging om bijna honderd liter vloeibare cocaïne. Eveneens coke werd eerder meegesmokkeld in een pruik. Dat leek de douane geen normale haardracht. De vrouw in kwestie viel er nogal mee op.

En we kennen natuurlijk allemaal de bolletjesslikkers. Toen iemand daarvoor aangehouden werd, bleek hij ook coke te hebben verstopt in een partij tuinsproeiers. Je moet het maar bedenken.

In de zolen van de flipflops
Terug naar de teenslippers van de Belgische Congolees. In zijn partij teenslippers zat een hoeveelheid drugs met een straatwaarde van 150.000 euro. Gewoon in de zolen van een flinke hoeveelheid van die flipflops. Hij beweerde dat hij de slippers wilde verkopen en ingekocht had op een markt in Burundi. Hij zag er handel in en wilde ze in België in het voorjaar aan de man brengen. De Belgische douane vertrouwde het niet en trof de drugs aan. Toch is de man, tegen wie drie jaar cel werd geëist, onlangs vrijgesproken wegens het gebrek aan duidelijk bewijs.

Dit artikel wordt u aangeboden door 24Marketing. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten