In Bronkhorst werd bekendgemaakt dat in Achterhoek Midden glasvezel wordt aangelegd. Foto: PR
In Bronkhorst werd bekendgemaakt dat in Achterhoek Midden glasvezel wordt aangelegd. Foto: PR

Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in zestien kernen in Achterhoek Midden

ACHTERHOEK MIDDEN - Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in de kernen van Baak, Bronkhorst, Drempt, Halle, Hoog-Keppel, Hummelo, Kranenburg, Laag-Keppel, Langerak, Nieuw-Wehl, Noordijk, Rekken, Rietmolen, Toldijk, Veldhoek en Wichmond. Dat maakten Piet Grootenboer, Marc Crans, Teresa Moriana, Tom Vleerbos en Jan ter Haar van Glasvezel buitenaf eerder bekend in Het Wapen van Bronkhorst in Bronkhorst. Begin juli startte Glasvezel buitenaf een campagne in deze kernen. Vóór 23 september moest 35% van de inwoners een glasvezelabonnement afsluiten. En dit is ruimschoots gelukt.

Achterhoek koploper
Tijdens een feestelijk moment in Het wapen van Bronkhorst in Bronkhorst werd de eindstand bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers en belangenverenigingen. In alle kernen kwam het percentage boven de 35%. Hiermee zijn straks zowel het buitengebied als de kleine kernen van de Achterhoek voorzien van een goed dekkend netwerk. De Achterhoek is hiermee koploper in Nederland.

Inzet van lokale partijen en ambassadeurs onmisbaar
De afgelopen periode is lokaal veel werk verzet om tot dit resultaat te komen. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: "We zagen veel enthousiasme in deze zestien kernen. Lokale verkopers, ambassadeurs, belangenverenigingen én bewoners hebben alles op alles gezet voor de leefbaarheid van hun woonplaats. En dit is gelukt, want 44.8% aanmeldingen is ruim voldoende om glasvezel aan te leggen in al deze zestien kernen." Teresa Moriana, communicatieadviseur Glasvezel buitenaf, vult aan: "Vanwege het enorme enthousiasme steeg juist in de laatste week het percentage enorm. Hiermee hebben de bewoners een duidelijk signaal afgegeven: de Achterhoek is klaar voor de toekomst."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden