Voetbalwedstrijd SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen

Basteom en GWVV gelijk na spektakelstuk

Algemeen

STEENDEREN - Basteom heeft in de vooruit gespeelde wedstrijd, dit in verband met de Baakse kermis, de punten gedeeld met de bezoekers uit Varsselder-Veldhunten. Na een waarlijk spectaculaire wedstrijd stond bij het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Peters, een eindstand van 4-4 op het scorebord.

Het had echter ook zomaar 6-6 of 7-7 kunnen worden, omdat beide ploegen volop op de aanval speelden en veel verdedigende risico's namen, waardoor er over en weer een grote hoeveelheid kansen ontstonden. Voor het publiek was het smullen geblazen, van de eerste tot de laatste minuut, elk moment kon het weer gevaarlijk worden voor één van de doelen, waar de keepers van beide teams overuren draaiden.

Basteom had wel gedurende de gehele wedstrijd het initiatief, omdat het telkens voorop liep in de score, maar de bezoekers wisten steeds ook weer gelijk te komen, hoewel alle Basteom-supporters dachten dat de buit binnen was, toen Ries Heitkönig in de 90ste minuut de 4-3 maakte. Maar dat mocht niet zo zijn, in de 93ste minuut kwam GWVV toch weer gelijk door een benutte strafschop. Gezien het spelbeeld verdiend, maar wel zuur als je zo dicht bij de overwinning bent. Voor Basteom scoorden achtereenvolgens Ruud Hartjes (1-0), Huub Rutjes (2-1), en Ries Heitkönig (3-1 en 4-3).

Wel is na drie wedstrijden duidelijk, dat Basteom in de vierde klasse mee kan, de tegenstanders waren tot nu toe niet de minsten en met vier punten uit drie wedstrijden wordt een plaats in de middenmoot ingenomen. Gezien ook de andere uitslagen, zijn de krachtsverschillen echter klein en dient elke wedstrijd volle bak te worden gespeeld, anders zal een mindere wedstrijd zeker worden afgestraft met puntverlies.

De volgende wedstrijd wordt vast ook een mooie en de affiche 'Keijenburgse Boys – Basteom' zegt hierbij genoeg. Een echte ouderwetse derby tegen de buurtclub, waartegen in het verleden zowel met Baakse Boys als met Steenderen prachtige wedstrijden werden gespeeld. Dus beste Basteom-supporters kom zondag 13 oktober naar de Keijenborg om deze wedstrijd mee te beleven, aanvang is 14.00 uur.

Om alvast aan elkaar te wennen spelen beide clubs dinsdag 8 oktober om 20.00 uur al tegen elkaar in Steenderen voor de Achterhoek-Cup.