SENIOREN ACTIEF BEURS 2019 OP TERREIN ARC EN CIEL ZORG IN ULFT

ULFT – Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober wordt opnieuw een regionale Senioren Actief Beurs gehouden. Ditmaal op het terrein van Arc en Ciel Zorg. Deze beurs is een gezamenlijk initiatief van zowel die leverancier van zorghulpproducten als Combitop, een ontwikkelaar van een lijn medische meubels en hulpmiddelen. Met veertig standhouders en een gezellig aangekleed horecaplein een compleet dagje uit. De toegang is gratis.

Door Reinier Kroesen

Na een korte onderbreking is er in 2019 weer een Senioren Actief Beurs. Voor dat evenement, telkens op wisselende locaties in de regio, werd de afgelopen jaren een zalencentrum afgehuurd in bijvoorbeeld Groenlo of Doetinchem. Het publiek komt er altijd massaal op af, dat grote succes blijkt te schuilen in het feit dat jong en oud dit evenement samen bezoeken en er gewoon een uitje van maken. Mede-initiatiefnemer Arc en Ciel biedt een compleet pakket van zorghulpmiddelen en diensten die zowel online als fysiek aangeboden worden. Klein begonnen met een zorgwinkel vanuit een woning aan het Melkvonder in Ulft maar nu gevestigd in het voormalige zalencentrum aan de rand van Bontebrug, in de buurt van de watertoren. De verhuizing en verbouwingsperikelen waren reden om een nieuwe beurs even uit te stellen. Nu die activiteiten afgerond zijn is besloten dat gezien het riante beschikbare plein rondom het pand het evenement daar aan de Voorstsestraat te houden. De plek is goed bereikbaar voor zowel bezoekers uit de richting Dinxperlo, Winterswijk als Doetinchem.

Mede-organisator Combitop voert een medische meubel- en hulpmiddelenlijn. Alles op het gebied van slapen zoals op maat samen te stellen (evacuatie)matrassen, bedden, ombouwen en beddengoed. Daarnaast omvat het merk een serie luxe eetkamerstoelen, waaronder de veel verkochte draaischuifstoelen. Sinds kort is het merk uitgebreid met trendy zithoeken die eenvoudig te veranderen zijn in slaapbanken.

Zowel landelijke als regionale standhouders laten op de Senioren Actief Beurs zien wat ze voor de oudere doelgroep en hun omgeving kunnen betekenen. Ze tonen een diversiteit aan mogelijkheden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en ook hoe je op hogere leeftijd nog een prettig en actief leven kunt blijven leiden. Of het nu gaat om trapliften, rollators, stap-op-stoelen, medische matrassen of domotica, van mobiliteit tot persoonlijke verzorging: er is voor elk wat te zien. Zowel voor mensen die zorg behoeven als mantelzorgers en allen die in die beroepssector werken. Vroeg of laat krijgt men er op de één of andere manier mee van doen: daarom is iedereen van harte welkom, ongeacht de leeftijd!

De Senioren Actief Beurs is 12 oktober geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur, op 13 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur. Bezoekers worden aan de hand van een looproute door zowel de showroom van Arc en Ciel als langs alle standhouders in een grote tent achter het pand geleid. Halverwege dat traject is een horecaplein ingericht door medewerkers van Café/Restaurant Jan ter Voert uit Megchelen. Zowel de entree als het parkeren op en rondom het beursterrein is gratis.

Adres Senioren Actief Beurs
Voorstsestraat 1,
7071 PH Ulft

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden