Toldijkse kinderen doen mee aan de #trotsopdeboer actie. Foto: Liesbeth Heebink
Toldijkse kinderen doen mee aan de #trotsopdeboer actie. Foto: Liesbeth Heebink

Toldijkse kinderen #trotsopdeboer

TOLDIJK - Ruim twintig Toldijkse kinderen afkomstig van de boerderij, laten tijdens de landelijke Agractie op 1 oktober hun trots voor de boeren blijken. Met het credo #trotsopdeboer vragen zij aandacht voor de onmisbare rol van de boeren binnen de maatschappij; het veilig produceren van Nederlands voedsel.

De aanleiding van de landelijke Agractie is ontstaan nadat de agrarische sector volgens de overheid de veroorzaker is van diverse milieuproblemen en maakt het de agrarische sector op dit moment onmogelijk dan wel lastig met wisselend beleid. Dit maakt de toekomst voor de komende generatie uit Toldijk dan ook onzeker om verder te gaan in de agrarische sector.

Juist daarom wordt tijdens deze dag boerenhapjes (kaas, worst, snoeptomaatjes en komkommer) getrakteerd op Basisschool De Rank in Toldijk, immers; zonder boeren geen eten. Ook krijgen alle leerkrachten een goodiebag overhandigd met daarin onder andere een brief geschreven door boerderijkinderen waarin staat uitgelegd waarom het zo belangrijk is om onze Nederlandse boeren te steunen en Nederlands voedsel te waarderen en te consumeren.

Deze actie is opgezet door moeders van de schoolgaande kinderen uit Toldijk met een agrarisch hart.

Meer berichten