Motorcoureur Victor Steeman (r.) en oud-ONK 250cc-coureur Hans Smees. Foto: Henk Teerink

Goed nieuws voor Steeman en een negende plaats in Magny Cours

Algemeen

HENGELO - Goed nieuws voor motorcoureur Victor Steeman voorafgaand aan de voorlaatste ronde van het World Supersport 300 in Magny Cours. De 19-jarige coureur die mede ondersteund wordt door de Feestfabriek Talententuin (Zwarte Cross) kon bekendmaken dat hij ook in 2020 zal rijden voor het Freudenberg KTM Team in de World Supersport 300. Hamove clublid Steeman, die begeleid wordt door oud-ONK 250cc-coureur Hans Smees, is bezig aan een sterk debuutseizoen in het WK. De rijder uit Lathum maakt indruk door zich constant om de voorste plaats te bemoeien en hij stond op een zesde plaats in de tussenstand voorafgaand aan de race in Frankrijk in het weekend van vrijdag 27 t/m zondag 29 september.

In de trainingen waren de omstandigheden erg lastig, waarbij er enkel getraind werd op een natte baan. Steeman stond dan ook voor een uitdaging in de race, omdat hij slechts eenentwintigste was na de kwalificatie. Na een sterke openingsfase wist Steeman aansluiting te vinden bij de grote kopgroep, die later in drieën brak. Steeman zat in de derde groep en wist het gevecht met drie andere rijders te winnen, waardoor de coureur uit Lathum als negende over de finish. Met nog één race te gaan in Qatar staat Steeman op een vijfde plaats in het kampioenschap. Hamove lid Rob Hartog eindigde in Magny Cours buiten de punten.