Maria Knipping (m.) werd door collega's opgehaald voor haar laatste werkdag als Kraamverzorgster in 't Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Foto: Margriet Kelderman
Maria Knipping (m.) werd door collega's opgehaald voor haar laatste werkdag als Kraamverzorgster in 't Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Foto: Margriet Kelderman

Maria Knipping nog één keer vroeg op

STEENDEREN - Maria Knipping-Wolbrink stond vrijdagochtend, 27 september om 6.00 uur een verrassing te wachten. Dertien collega's verrasten haar thuis in Steenderen omdat het haar laatste werkdag in 't Gelre ziekenhuis in Zutphen zou zijn. Ze werkte daar 42 jaar als kraamverzorgster, heeft dus heel wat baby's geboren zien worden en dus ook heel wat kraamvrouwen bijgestaan. Zij gaat per 1 oktober officieel met pensioen.

De dertien collega's maakten haar met veel trommels, toeters en lawaai wakker. Ze was enorm verrast en had het totaal niet verwacht. Ze reageerde dus ook heel blij en een tikkeltje emotioneel. Toen ze eenmaal wakker was, hebben de collega's de tuin versierd en werd Maria aangekleed. Ze kreeg een oud zusterpakje aan die ze 40 jaar geleden ook droeg als kraamverzorgster.
Vervolgens gingen ze met z'n allen in een versierde auto op weg naar het ziekenhuis want er moest natuurlijk gewoon om 7.00 uur gewerkt worden. Toen ze aankwamen op het werk bleek ook de afdeling mooi versierd en stond het ontbijt klaar.
De hele dag door werd Maria in het zonnetje gezet. Aan het eind van haar werkdag werd ze opgewacht door haar man, drie kinderen, haar schoonzoon en haar zes kleinkinderen. Ook dit had ze totaal niet verwacht.
Maria kijkt met een heel goed gevoel terug op haar laatste werkdag. Ze gaat nu heerlijk met haar man, kinderen en kleinkinderen genieten van een welverdiend pensioen.

Meer berichten