De selectie van DVO DS1 in 2019/2020: staand Esmee Regelink, Floor Melgers, Maika Hiddink, Mieke Denkers, Tamara Smeitink, Nina Hermans, trainer Frans Jordens. Voor: Harmke Schennink, Sterre Smeitink, Hilde Horstink, Marie-Christine Lankhorst, Dewi Regelink, Marlijn Schennink. Foto: Willy Hermans

DVO DS1 start met nederlaag

Algemeen

Hengelo - De volleybalsters van DVO DS1 zijn het nieuwe seizoen begonnen met een 1-3 nederlaag tegen Gemini DS1. De sets verliepen spannender dan de uitslag doet vermoeden, maar in de slotfase van de sets lukte het niet om de winst naar zich toe te halen.

De selectie is uitgebreid met de speelsters Hilde Horstink en de zusjes Marlijn en Harmke Schennink. Na een intensieve voorbereiding met wedstrijden in Bodegraven en een trainingskamp in België was het jonge team door trainer Frans Jordens klaargestoomd voor de eerste wedstrijd tegen Gemini DS1 uit Borculo. Ook dit seizoen wordt het team weer gesponsord door Autobedrijf Melgers BV uit Steenderen.
DVO DS1 gaf Gemini, dat over veel ervaring en lange speelsters beschikt, goed partij. In de eerste set kon het lange tijd goed bijblijven en ondanks de sterke blokkering van de tegenpartij had het bij 24-24 alle winstkansen. Helaas gingen de laatste punten naar de Borculose dames, zodat de eerste set met 24-26 verloren ging.
De tweede set verliep minder spannend. Na een lange serveserie waarbij DVO de passing niet onder controle kreeg, nam de tegenstander flink afstand en wist vervolgens de set met 15-25 te winnen.
DVO DS1 herstelde zich daarna knap in de derde set. De Hengelose meiden werkten hard en wisten een flink gat te slaan. Geleidelijk kroop daarna Gemini toch weer dichterbij zodat er aan het eind weer een spannende finale te bewonderen was met wisselende kansen op setwinst. Wederom was Gemini uiteindelijk toch weer net iets slimmer en won met 28-30. Bij winst van deze set was er wellicht nog een ommekeer mogelijk geweest.
DVO putte toch moed uit deze set en zette de stijgende lijn voort in de laatste set. Met een sterke opslag werd Gemini goed onder druk gezet en wist de ploeg knap een punt mee te pakken. Met 25-18 werd de set gewonnen zodat een uitslag van 1-3 bijgeschreven kon worden. Het vertoonde spel geeft echter voldoende vertrouwen om een goed seizoen tegemoet te kunnen zien.
A.s. zaterdag staat de eerste uitwedstrijd op het programma. DVO DS1 reist dan af naar Mariaparochie om 14.00 uur aan te treden in sporthal De Haambrink tegen Krekkers DS2.