Mees Masselink uit Steenderen neemt dit weekend deel aan de Internationale Jeugd-Ploegkampioenschappen in Estland. Foto: Terra mbo
Mees Masselink uit Steenderen neemt dit weekend deel aan de Internationale Jeugd-Ploegkampioenschappen in Estland. Foto: Terra mbo

Steenderense Mees in de race voor Internationale Jeugd-Ploegkampioenschap in Estland

STEENDEREN/ESTLAND - Mees Masselink uit Steenderen neemt dit weekend deel aan de Internationale Jeugd-Ploegkampioenschappen in Estland. Dit doet hij in een team met studenten van Terra Emmen en Terra Groningen.

Samen met begeleiders Rik Luimes van het Zone.college en Cor Fockens van Terra vliegen de studenten op donderdag 19 september naar Estland. Op zaterdag is het zover. In twee groepen strijden de studenten om de hoofdprijs.
Er doen teams mee uit heel Europa. Iedere deelnemer loot bij het wedstrijdploegen een veldje van ongeveer 100 meter lang en 20 meter breed. De deelnemers worden door een deskundige jury beoordeeld op onder andere de rechtheid van het ploegwerk, het netjes onderwerken van gewasresten, een goede ligging van de voren en een mooie begin- en eindvoor. De winnaar wordt 's avonds bekend gemaakt tijdens een feestelijke receptie.
Het hele project wordt financieel ondersteund door Europea. Europea bevordert (inter-)nationale contacten en uitwisseling tussen scholen voor groen onderwijs en biedt een solide netwerk van Europese collega's die zich inzetten voor internationale samenwerking en het delen van kennis. Europea Nederland, met ruim tachtig leden, maakt onderdeel uit van Europea International met meer dan duizend leden in 25 landen.

Zone.college
Zone.college biedt vooruitstrevend vmbo- en mbo-beroepsonderwijs dat aansluit bij de beroepspraktijk en waarbij het bedrijfsleven nauw betrokken is. Er wordt gewerkt aan groots Groen beroepsonderwijs in Oost-Nederland.

Meer berichten