Jongdierenkeuring P.K.V. en PEKLO

Uitslagen Jongdierenkeuring P.K.V. en PEKLO

VORDEN - Zaterdag 14 september vond de gezamenlijk jongdierenkeuring plaats van P.K.V. en PEKLO. Door 23 leden waren 134 dieren ingezonden, bestaande uit grote hoenders, dwerg hoenders, serama's, parkvogels, konijnen en cavia's. De vier keurmeesters hebben deze dieren beoordeeld en waren zeer positief. Veel van deze dieren gaan de komende maanden naar regionale en nationale tentoonstellingen en de verwachting is dan ook dat veel dieren hoog gaan scoren op diverse tentoonstellingen. Hieronder volgen de uitslagen.

Hoenders: Friese Hoen: J Sleumer 1xZG, 1xG; Welsumer: J. Pardijs 1xF, 2xZG; Marans: E. Stegeman 1xG; Leghorn: S. Haitink 5xZG, Mirthe Haitink 2xZG, 1xG; Appenzeller Spitskuif: H. van Olst 2xZG; Wyandotte: H. Berenpas 3xZG.

Dwerghoenders: Amrockkriel: J. Pardijs 1xF, 2xZG, 1xG; Wyandottekriel: H. Berenpas 2xZG, Mirthe Haitink 3xZG, 1xG; Australorpkriel: D. Klein Bramel 3xZG, 1xG; Zijdehoenkriel: H. van Olst 1xF, 1xZG, 1xG.

Serama's: Serama's: Boy Reukers 3xF, 2xZG, 1xG, Niek Jolink 1xZG, H. van Olst 3xF, 2xZG.

Parkvogels: Parelhoen: Niek Jolink 1xZG.

Konijnen: Vlaamse Reus: H. Hammink 1xF, 3xZG, G. Reindsen 1xF, 4xZG; Nieuw Zeelander Wit: H. Bolwiender 1xZG; Wener: H. Nijenhuis 2xF, 2xZG; Witte van Hotot: S. Janssen 1xF, 3xZG; Rode Nieuw Zeelander: G. Lenselink 2xF, 2xZG; Papillon: T.H. Janssen 1xF, 4xZG; Hollander: E. Wilgenhof 3xZG, T. Zevenhoeken 1xF, 2xZG, T.H. Janssen 2xF, 3xZG, 1xG, H. Looman 1xZG, 1xG; Klein Zilver: S. Janssen 1xF, 5xZG; Tan: W. Boersma 2xF, 7xZG en Rus: T.H. Janssen 1xF, 1xZG.

Cavia's: Gladhaar: K. Winkelhorst 2xF, 3xZG en Borstelhaar: M.D. Zevenhoeken 4xZG.

Ereprijzen
Mooiste Grote Hoen: J. Pardijs; Mooiste Dwerg Hoen: H. van Olst; Mooiste Serama: Boy Reukers; Mooiste Parkvogel: Niek Jolink; Mooiste Konijn: W. Boersma; Mooiste Cavia: K. Winkelhorst; Mooiste Grote Hoen jeugdlid: Mirthe Haitink; Mooiste Dwerg Hoen jeugdlid: Mirthe Haitink; Mooiste Serama jeugdlid: Boy Reukers en Mooiste Parkvogel jeugdlid: Niek Jolink.


Bijzondere werken van een intens mens

LAAG KEPPEL - Kunst of Art organiseert van 12 september tot en met 5 oktober een expositie van de werken van Martien de Kler. Die vindt plaats in het pas gerestaureerde kerkje aan de Hummeloseweg in Laag-Keppel. Een prachtige omlijsting van de bijzondere werken van een intens mens.

Martien de Kler begint als huisschilder. In de eerste periode van zijn leven als beeldend kunstenaar maakt hij vooral popart. Hij laat zich inspireren door onder meer Andy Warhol en Allen Jones. Daarna uit hij zijn gevoel over de Koude Oorlog en de Vietnamoorlog in grote schilderijen. Wat volgt is een periode van draaiende, meestal ingesnoerde figuren en torso's. De meeste van zijn werken zijn groot van formaat en alleen al daardoor pakkend en indrukwekkend. Kunst of Art heeft, na het overlijden van Martien in 2016, een groot deel van de collectie gekocht van zijn echtgenote. Rick en Mike Hulshof, broers en tevens eigenaren van Kunst of Art: "Toen we voor de eerste keer op de zolder van Martiens' atelier kwamen om te kijken, waren we aangenaam verrast. Zijn werken zijn een mooie aanvulling op onze collectie. Qua formaat, kleur en thematiek. En natuurlijk vanwege het feit dat Martien zijn hele leven in Zutphen heeft doorgebracht en gewerkt. Misschien is zijn werk niet het gemakkelijkste. Maar dat was dan ook niet voor niets een rode draad bij de keuzes die hij gemaakt heeft."

Een groot aantal werken van Martien is te zien tijdens de expositie in Laag-Keppel. Daar ligt dan ook het boek dat Kunst of Art heeft gemaakt over het leven en de werken van Martien.

Meer berichten