De H. Willibrordkerk in Olburgen. Foto: Gerald F.P. Gosselink-Ramos
De H. Willibrordkerk in Olburgen. Foto: Gerald F.P. Gosselink-Ramos

H. Willibrordkerk Olburgen-Rha bestaat 150 jaar

OLBURGEN/RHA - De H. Willibrordkerk Olburgen-Rha bestaat IN 2019 150 jaar. Daarom is er op 24 november om 11.00 uur een viering. Voorganger is Pastor Joost Baneke. Na de eucharistieviering, waaraan ook het kerkkoor haar medewerking zal verlenen, is er een feestelijk samenzijn in dorpshuis 't Lokaal.

De huidige kerk is gebouwd in 1869 en ontworpen door F.W. Mengelberg. Uitvoerend architect was Wolter ter Riele. De pastorie is ontworpen door Alfred Tepe. Bekende namen in die tijd bij de stroom van nieuwe kerken die gebouwd werden. Het geld is door de kleine gemeenschap bijeengebracht.

De kerk is een kleine neogotische pseudo-basiliek met drie beuken, een hoog middenschip en lagere zijbeuken waarin de ramen zijn aangebracht. 24 november is daarom een mooie gelegenheid om in deze bijzondere kerk een speciale viering bij te wonen.
Na de viering is er gelegenheid om in de oude school, tegenwoordig in gebruik als dorpshuis, herinneringen op te halen. U komt toch ook? Opgeven (vóór 10 november) kan bij de leden van de locatieraad. Dit zijn Jan den Hartog, telefoon 0575-452815, Alex Gerritsen, telefoon 0575-450950 of Anke Pasman, telefoon 0575-451261, of stuur een e-mail naar t.lebbink@planet.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden