Zwemmers gingen op voor hun zwemdiploma.  Foto: Gerwald Harmsen
Zwemmers gingen op voor hun zwemdiploma. Foto: Gerwald Harmsen

Burg. Kruijffbad sluit af met diploma zwemmen, disco en spelmiddag

STEENDEREN - Het buitenzwembad in Steenderen heeft een heel goed seizoen achter de rug. Het zwemseizoen werd in het weekend van 7 en 8 september afgesloten met een bijzonder slotfeestweekend.

De banenzwemmers genoten op vrijdagochtend van koffie of thee met gebak; een sfeervol begin van het slotweekend. Zaterdag gingen 44 zwemmers op voor hun zwemdiploma onder toeziend oog van een volle tribune en natuurlijk de examinator. Het was gelukkig een droge dag ondanks de slechte weersvoorspellingen.

De ochtend startte met de zwemmers van Zwemvaardigheid en het eindigde 's middags met de deelnemers voor Diploma A. De A'tjes duwden traditiegetrouw de zweminstructeurs in het water aan het eind van de dag. Alle zwemmers kregen op de grote tafel hun diploma in handen; een feestelijk moment op deze zeer geslaagde dag! De vaste medewerkers werden bedolven onder complimenten en cadeautjes en vele afzwemmers gaven nu al aan volgend seizoen voor het volgende diploma terug te komen.

's Avond volgde de laatste Dokkie Disco, met zo'n 100 kinderen. Het wordt al vroeg donker en het zwembad is dan altijd zo prachtig verlicht. De nieuwe A'tjes die 's middags hun diploma hebben gehaald mogen voor het eerst meedoen. Mooi, die trotse 'ik ben ook al groot' hoofden. Iedereen deed weer fanatiek mee met de danswedstrijden, want ondanks dat er om zes uur nog een flinke regenbui was en de temperatuur niet al te zomers, vermaakten zowel kinderen als volwassenen zich weer goed. Een ouder merkte lachend op: "Over dat mindere weer praten alleen volwassenen. Kinderen maakt het echt helemaal niks uit, zeker niet in dit warme water, die kinderen hebben gewoon een super avond."

Het slotweekend werd afgesloten met een gezellige spelmiddag op zondag en daarna ging de poort dicht. 's Avonds proosten vele vrijwilligers op het mooie seizoen tijdens het vrijwilligersfeest met uitgebreid buffet. Wat hebben ze weer hard gewerkt allemaal. Zonder hen geen zwembad. Vele foto's van het weekend staan op www.zwembadsteenderen.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden