Een recordaantal van maar liefst 130 rijders zal zondag in vier verschillende klassen aan de start verschijnen. Foto: Paul Harmelink
Een recordaantal van maar liefst 130 rijders zal zondag in vier verschillende klassen aan de start verschijnen. Foto: Paul Harmelink

Stugge Veer Cross wordt 'supertoll'

Motorsportevenement in Wichmond staat in het teken van 'Oktoberfest'

Door Jan Hendriksen

WICHMOND - Dirndl, lederhosen, bier, bratwurst, sauerkraut en kartoffelsalat en natuurlijk ronkende en rokende bromfietsen, crossmotoren en quads. Het wordt 'supertoll' bij de vierde editie van de Stugge Veer Cross op zondag 8 september in Wichmond. De cross is door de organisatoren namelijk omgetoverd tot een heus 'Oktoberfest'.

Inmiddels is het 'motorsportevenement' na drie jaar uitgegroeid tot een regionaal festijn dat zijn weerga niet kent. Menigeen wil er zondag dan ook bij zijn, als actief crosser of als bezoeker. Op het evenemententerrein aan de Lindenselaak in Wichmond waar voor tot veertien dagen geleden nog volop feest werd gevierd in het kader van het honderdjarig bestaan van het Oranje Comité Vierakker – Wichmond, zullen zondag de brommers, crossmotoren en quads rondscheuren. Op een ruim vierhonderd meter lange crossbaan met natuurlijk langs de baan de bekende lekkere geuren van bier en bratwurst.
En al is het nog pas begin september, ook de muziek na afloop van de cross vanaf 16.00 uur zal helemaal op het thema 'Oktoberfest' zijn afgestemd, met optredens van de plaatselijke muziekvereniging Jubal, Zugabe en DJ Timmi Tirol. Maar liefst 130 rijders, een recordaantal, zullen zondag in vier verschillende klassen aan de start verschijnen: de brommerklasse, motoren tot 125cc, motoren vanaf 125cc en de quadklasse. "Dit aantal overtreft onze stoutste verwachtingen. We hebben de klasse voor brommers zelfs in tweeën moeten splitsen, zo groot was het aantal inschrijvingen nog nooit. En zoals de voorgaande jaren ook het geval was; meedoen is belangrijker dan winnen", zegt Sebastiaan Hamer namens de organisatie. Tevens stelt de organisatie het erg op prijs, als zowel bezoekers als deelnemers gekleed komen in dirndl-jurk of lederhosen. Sebastiaan Hamer: "Voor de best geklede persoon hebben wij een mooie prijs beschikbaar gesteld. Ons doel is om er wederom een gezellige boel van te maken. En in plaats van 'potdikke wat geet dat mooi hier' zal er hopelijk 'Verdammt, dies ist super toll' klinken.

Fietscross
Ook wordt er een fietscross georganiseerd voor de jeugd tot en met twaalf jaar onder het motto: 'De jeugd heeft de toekomst'. Jongens en meisjes die willen meedoen kunnen zich zondag ter plekke aanmelden. Sebastiaan Hamer: ''Deze prachtige klasse blijft ook elk jaar weer groeien. We hopen dit jaar ook hier een record te breken.''
De eerste trainingen beginnen zondag om 10.00 uur waarna om 12.00 uur de eerste manche in de brommer klasse B zal worden verreden gevolgd door de brommer klasse A om 12.15 uur. Elke kwartier zal er een nieuwe klasse vanaf het starthek vertrekken, onder leiding van presentator Gerrit Borgmann. De fietscross voor de jeugd staat om 14.00 uur gepland. De laatste manche (125 cc en meer B) zal om 15.45 uur van start gaan. Om 16.00 uur start de muzikale omlijsting waarna om 17.30 uur de prijsuitreiking plaatsvindt. Het spektakel van de Stugge Veer Cross duurt zondag tot 21.00 uur.

Jongemannen
Stichting de Stugge Veer Cross is enkele jaren geleden ontstaan uit een groep jonge en minder jonge mannen uit Wichmond en omgeving, die een voorliefde hebben voor de motorsport. Daarnaast houden zij van gezelligheid en samen een biertje drinken. Want dat zijn de gezichten achter de Stugge Veer Cross. De cross komt tot stand dankzij de medewerking van leden, expertise en materialen van de Vordense Auto- en Motorsport Club (VAMC) De Graafschaprijders en de TCD uit Hummelo. (zie advertentie achterpagina)

Meer berichten