Het Chinees Nieuwjaar werd in 2018 door zowel de jury als het publiek gewaardeerd. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Het Chinees Nieuwjaar werd in 2018 door zowel de jury als het publiek gewaardeerd. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Van seniorenvermaak tot kindervermaak

STEENDEREN - Vanaf woensdag 11 tot en met zaterdag 14 september wordt de jaarlijkse kermis gevierd. Op het marktplein staat het lunapark en de feesttent, waar de playbackshow wordt gehouden. Op de vogelwei is het vogel- en schijfschieten, vogelknuppelen en het hilarische bierpulschuiven op een geheel vernieuwde baan. Tezamen met de bands die in de feesttent en de café's spelen voldoende elementen voor een waanzinnig feestweekend.

Woensdagmiddag 11 september
Om 14.00 uur de aftrap. Er is 'Senioren vermaak' voor alle senioren in en rondom Steenderen. De feestlocatie is De Kei, met Ziezoo en Rita Oldenhave. Met de nodige hapjes en drankjes wordt het een gezellige middag. Bezit van rollator is niet verplicht.

Donderdagavond 12 september
Het Lunapark is vanaf 19.00 uur geopend, een hoogtepunt van de Steenderense Kermis. Hier zijn verschillende attracties te vinden, zoals de botsauto's, de bank naast de kerk waar een ieder zich afvraagt: 'zal ik hier wel ingaan?', de schiettent, grijpers of kanalenspel. Voor de jongste kinderen is de draaimolen er, het kikkerspel en touwtjes trekken. Daarnaast zijn veel smakelijke dingen als de suikerspin, oliebollen en snoep te verkrijgen.
De Grote Playback Show in de feesttent wordt gehouden tussen 19.30 en 21.30 uur. Gelegenheid tot opgeven voor het vogel- en schijfschieten en vogelknuppelen is in Café Heezen van 20.00 tot 22.00 uur met muziek van Goeie Genade en tussen 22.00 en 23.00 uur in de zaal van De Seven Steenen met livemuziek van DJ Robert.

Vrijdag 13 september
Vanaf 8.30 uur is er nog gelegenheid tot na-inschrijving voor het vogel- en schijfschieten en vogelknuppelen op de vogelwei. De Kleine Schutterij vertrekt vervolgens om 9.00 uur vanaf het Burg. Buddingh' Plein. Om deze tijd vertrekt ook Muziekvereniging Nieuw Leven voor de aubade bij het voormalige gemeentehuis.
De activiteiten op de vogelwei bestaan uit het vogelschieten, schijfschieten, vogelknuppelen en kegelen en beginnen dan om 9.30 uur. Bij het kegelen spelen de dames en heren in dezelfde competitie. Wie gooit de hoogste score op de gepimpte kegelbaan? Het bierpulschuiven wordt gespeeld op een vijf meter lange baan. Het wordt een uitdaging om de pul op de juiste plaats te laten stoppen. Het gaat om het bierpulschuifkampioenschap 2019.
Naast een drankje en bakje koffie zijn er nu ook gebakken eieren. Dus is thuis ontbijten niet nodig en kunnen deelnemers op tijd aanwezig zijn.
Om 12.00 uur de prijsuitreiking van de vogelwei-activiteiten in de feesttent, Jet Set LIVE speelt in de Feesttent. Bij Café Heezen speelt het Handkar Trio en er is karaoke bij de Seven Steenen met DJ Roan.

Zaterdag 14 september
Om 9.30 uur kunnen de kinderen en ouders verzamelen bij de feesttent voor het Kindervermaak met Fritsie Duikelaar.
's Middags om 13.00 uur begint het opstellen voor de Grote Optocht op de Harmen Addinkstraat. Om 13.30 uur stellen de kleine wagens en versierde fietsen op de Bronkhorsterweg ter hoogte van het Muldershof op. De Grote Optocht start om 14.00 uur, waarna vanaf 15.30 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden in de feesttent met muzikale begeleiding van Bandje Speciaal. Bij Café Heezen op het Marktplein is de Retteketet Showband, waarna rond 19.00 uur de band Brood op de Plank XL haar opwachting maakt. Om 21.00 uur gaat het feest verder in de feesttent met Bandje Speciaal. Bij De Seven Steenen kan men optocht kijken met DJ Roan en op het terras luisteren naar De Stamgasten.


www.steenderensekermis.nl

Meer berichten