Leden van de seniorenvereniging genieten van de pannenkoek. Foto: Marijke Cornelis
Leden van de seniorenvereniging genieten van de pannenkoek. Foto: Marijke Cornelis

Senioren genieten van huifkartocht en pannenkoeken

Algemeen

HENGELO - Seniorenvereniging Hengelo - Steenderen maakte woensdag 21 augustus een prachtige huifkartocht. Om 14.00 uur vertrokken de deelnemers vanaf camping De Goldberg in Vorden in een huifkar getrokken door twee paarden. Voor de mooie rit door de bosrijke omgeving en door de dorpsstraat in Vorden, had het gezelschap veel bekijks en werd toegezwaaid.

Mede dankzij het stralende weer zat de stemming er bij de leden goed in. Onderweg werden diepgaande gesprekken gehouden over zitten op zwarte grond en zitten op zwart zaad. Tijdens de rit werd er getrakteerd op stukjes worst en kaas en die gingen er in als koek.
Er was onderweg veel te zien en een reiger midden in het weiland trok de aandacht. De vraag of het een reiger of een ooievaar was werd beantwoord met 'het is een grijze ooievaar'.
Na de rit van ongeveer anderhalf uur werd buiten op het terras een drankje gedronken en een kop groentesoep geserveerd. Daarna was het tijd voor de pannenkoeken. De keuze was groot, naturel, met spek, kaas of appel bestrooid met stroop of poedersuiker. Iedereen kreeg twee overheerlijke pannenkoeken en als toetje werd er nog genoten van ijs of koffie.
Rond 18.00 uur kwam er een einde aan de zeer gezellige en geslaagde middag en ging iedereen tevreden en met volle buik naar huis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant