Janne Jolink met Moonlight. Foto: Amber van de Pol
Janne Jolink met Moonlight. Foto: Amber van de Pol (Foto: Amber van de Pol)

Maud van Walstijn van RV PC Hengelo naar Nederlands Kampioenschap

HENGELO - De ponyleden van Rijvereniging en Ponyclub Hengelo Gld. hebben dit outdoorseizoen weer knappe prestaties geleverd. Maud van Walstijn heeft zich zelfs geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 24 augustus in Ermelo.

Een korte terugblik
Ize Herwers is dit seizoen tweemaal kringkampioen geworden. Met Bizarro Bonito in de klasse L2 dressuur en met Charley in de klasse M1 dressuur. Ze mochten dus door naar de regio kampioenschappen Gelderland/Flevoland die op 2 augustus in Zieuwent werden gehouden. Ze heeft uiteindelijk met Charley een fijne proef kunnen rijden, maar helaas vond Bizarro het allemaal wat spannend. Knap gereden, helaas niet door naar het NK.
Maud Wenting is kringkampioen geworden met haar pony Calida in de klasse B springen. In de L1 dressuur stond ze eerste reserve met Calida voor de regiokampioenschappen. Helaas raakte Calida geblesseerd en konden ze niet deelnemen.

NK vindt plaats op het KNHS centrum in Ermelo

Ook afgevaardigd voor de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland 2019 was Janne Jolink met Moonlight. Ze heeft zich geplaatst voor de L2 dressuur en voor B springen. Eenmaal in Zieuwent heeft ze ondanks de spanning super gereden naar een 16de plek in de dressuur met een fraaie proef. Het B-parcours bevatte een spannende hindernis waar veel combinaties een fout maakten en helaas trapte Moonlight er ook in. Ondanks die fout hadden ze hele hoge beoordelingspunten en zijn ze weer een ervaring rijker.

Nederlands Kampioenschap
Maud van Walstijn startte op de Regiokampioenschappen met drie pony's. In de klasse Z1 dressuur met New Star 8, in de klasse Z2 dressuur met Don Diego en Sky. Op vrijdag 2 augustus klasseerde Maud zich uiteindelijk alleen met Don Diego voor de kür op zaterdagochtend. Daar reed ze netjes en reed een vijfde plek overall. Dus zij zijn door naar het NK op 24 augustus op het KNHS centrum in Ermelo. Daarvoor wensen we Maud veel succes.

De vereniging is trots op alle ruiters en feliciteert hen met deze fraaie prestaties.


rvpchengelogld.nl

Meer berichten