Een van de vele antieke beelden die de tuinen de Wildenborch verfraaien. Foto: PR
Een van de vele antieke beelden die de tuinen de Wildenborch verfraaien. Foto: PR

Genieten van de tuinen van de Wildenborch

VORDEN - Op zondag 18 augustus zullen de bijzondere tuinen van Buitenplaats de Wildenborch aan de Wildenborchseweg 20 in Vorden nog één keer dit jaar open gaan. 'Misschien wel de mooiste tuin van Nederland' is één van de vele lovende recensies van deze tuin in Engelse landschapsstijl. De tuinen zijn te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur.

De tuin, waarvan de basis werd gelegd door landman en dichter A.C.W. Staring (1767-1840), is in de loop der eeuwen door verschillende generaties steeds verder uitgebreid en verfraaid. Het bevat schitterende borders, eeuwenoude bomen, de unieke, lange 'beukenberceau' en vele antieke, recent gerestaureerde, tuinbeelden.

Het kasteel wordt nog steeds -middels een familiestichting- particulier bewoond door één van de nazaten van Staring. Er is een route uitgezet en de familie is aanwezig om vragen te beantwoorden. Voor kinderen is er een 'kabouterroute' uitgezet, geschreven door bewoonster en kinderboekenauteur Jennine Staring. In de theeschenkerij in het koetshuis zijn drankjes en hapjes verkrijgbaar.

Geniet van de laatste keer dit jaar dat deze schitterende tuinen zijn opengesteld. Toegang 6,50 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar gratis. Honden kunnen niet worden toegelaten, ook niet aangelijnd. Kijk voor meer informatie op de website.


www.wildenborch.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden