Schutterskoning Olburgen-Rha 2019 Rudy Schooltink en zijn koningin Wilma. Foto: PR
Schutterskoning Olburgen-Rha 2019 Rudy Schooltink en zijn koningin Wilma. Foto: PR

Rudy Schooltink Schutterskoning 2019 van Olburgen-Rha

OLBURGEN – Zaterdagochtend 10 augustus stond het vogelschieten op het programma. Vanwege veel wind en stormachtige buien moest het vogelschieten twee keer stilgelegd worden. De vogel wiebelde behoorlijk. Rudy Schooltink schoot de vogel eraf en is nu schutterskoning van 2019. Hij koos zijn vrouw Wilma als koningin.

Door Liesbeth Spaansen

Door de straffe wind moest ook worden besloten om de parachutetent op het kermisterrein aan de Dierenseweg te laten zakken. Dat lukte met man en macht, maar daardoor beleefde het vogelschieten een verlate start.

Voorzitter Hans Rewinkel heette iedereen welkom. Wethouder Evert Blaauw loste na een kort woordje het eerste schot, daarna de oude koning Erik Baars en dan de ingeschreven schutters, bepaald door loting. Er hadden zich 96 schutters ingeschreven die streden om de titel koning(in). De vogel viel bij het 268ste schot, gelost door Rudy Schooltink.

's Middags waren er nog kinderactiviteiten en zaterdagavond was het feest met Bad Shoes. Deze band wist de volle tent goed in beweging te krijgen en er een gezellig feest van te maken.

Zondag was om 11.00 uur de tent ingericht voor de brunch in Tiroler sfeer voor ruim 100 ochtendgasten. Aansluitend werd gestreden tijdens de Zeskamp. Twintig aanmeldingen bleek toch te veel, maar door de soepele medewerking van de deelnemers, konden twee teams samengevoegd worden en trok één door de wol geverfd team zich terug om de aanstormende jeugdtalenten een kans te bieden. Na een sportieve middag werden de prijzen uitgereikt waarna DJ Niels en Peter Borkes de tent op hun kop zetten.

UITSLAGEN:
Uitslag vogelschieten:
Vleugels: Christel Rijkaart en Alex Rijkaart (geen echtpaar),
Kop: Jacqueline Wagenvoort-Van Aalst,
Staart: Uma Geelen,
Romp: Koning 2019 Rudy Schooltink.

Uitslag zeskamp:
1. Dubbel Deckert,
2. Ora et Ludera,
3. Temptation Weiland.


www.olburgen-rha.nl

Facebook.com/Oranjestichting Olburgen en Rha

Meer berichten