Hare Majesteit Koningin Maxima. Foto: Liesbeth Spaansen
Hare Majesteit Koningin Maxima. Foto: Liesbeth Spaansen

Koningin in de klas: Máxima aanwezig bij eerste les over artificiële intelligentie

Algemeen

TOLDIJK/DOETINCHEM - Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdag 4 september de eerste les bij van de cursus Artificiële Intelligentie (AI) Junior. Zij bezoekt daarvoor basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment starten leerlingen op basisscholen in heel Nederland met deze cursus. Na deze les gaat de koningin naar Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem.

De Nationale AI-cursus Junior moet kinderen de beginselen van kunstmatige of artificiële intelligentie (AI) bijbrengen. Op basisschool De Rank in Toldijk gaat Koningin Máxima in gesprek met leerlingen van de groepen 7 en 8 over het nut van technologie en van AI in het bijzonder.

De Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben de Nationale AI-cursus Junior ontwikkeld voor kinderen tussen tien en veertien jaar. Zij willen de kinderen enthousiast maken voor technologie en hen de mogelijkheden van AI laten ervaren, omdat technologie een steeds grotere rol speelt in de wereld.

Na het bezoek in Toldijk gaat Koningin Máxima naar de Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem, waar zij uitleg krijgt over het belang van kennis over AI voor iedereen en over de vraag hoe een zo divers mogelijk publiek kan worden aangesproken. Bibliotheken in heel Nederland bieden vanaf 4 september de Nationale AI-cursus voor volwassenen en de Nationale AI-cursus Junior aan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant