Gelders Kampioen M viertal, v.l.n.r.: commandante Richelle Kroesen, Jasmijn Swennenhuis, Vivian Schiphorst, Kirsten Brinkman, Guus Krieger. Foto: Willem Hamer
Gelders Kampioen M viertal, v.l.n.r.: commandante Richelle Kroesen, Jasmijn Swennenhuis, Vivian Schiphorst, Kirsten Brinkman, Guus Krieger. Foto: Willem Hamer

Kampioenenregen voor RV & PC Gorssel-Zutphen tijdens de Gelderse Kampioenschappen

LICHTENVOORDE/ZUTPHEN – De Regiokampioenschappen Gelderland Flevoland werden in Lichtenvoorde verreden op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus. De kampioenschappen zijn voor Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen zeer succesvol verlopen met maar liefst vijf kampioenstitels.

Pony's Individueel
Voor Vivian Schiphorst kon het niet op. Ze werd met haar pony Don Luigi kampioen in de L1 dressuur cat. D/E en ook nog eens kampioen in het B springen cat. D/E. Daarnaast behaalde ze met haar pony Second Spirit in de M1 dressuur cat. D/E een vijfde plek en met de pony Cathleen een derde prijs in het M springen cat. D/E.
Ook Kirsten Brinkman kwam als kampioen uit de bus. Zij behaalde het kampioenschap in de klasse L2 dressuur cat. D/E met haar pony El Diego des Etoiles.
Verder waren er prijzen voor Demi Jansen met Ziezo (B-dressuur cat. D/E), Fabienne Berendsen met Mitchel van de Stompslag (L2 dressuur cat. D/E), Jasmijn Swennenhuis met Voltreffers Vlegel (M2 dressuur cat. D/E) en Lisanne Berendsen met Falco van de Stompslag (springen klasse L cat. D/E).
Vivian, Kirsten, Jasmijn en Lisanne mogen door hun prestaties de club vertegenwoordigen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen op 24 augustus in Ermelo.

Afdelingsdressuur pony's
Gorssel-Zutphen heeft maar liefst met twee viertallen en twee zestallen deelgenomen aan de afdelingsdressuur. Dit alles onder de gepassioneerde leiding van de twee zussen Richelle en Nicole Kroesen. De viertallen zijn beide kampioen geworden, geweldig!
Het viertal klasse L cat. D/E bestond uit Vivian Schiphorst, Lynn Kruitbosch, Fabienne Berendsen, Jasmijn Swennenhuis en Gijs Krieger. In het andere viertal klasse M cat. D/E zaten Kirsten Brinkman, Guus Krieger, Jasmijn Swennenhuis en Vivian Schiphorst.
Het zestal klasse L cat. D/E met de ponyleden Marieke Lammers, Demi Jansen, Sien Tolboom, Pien Oost, Michelle Berendsen, Lisanne Berendsen en Meike Kemperman is op een keurige derde plaats geëindigd.
Met deze geweldige prestaties mogen zowel de viertallen als het zestal door naar het NK in Ermelo.

Verenigingskampioenschap
Ook aan het derde onderdeel werd met drie teams deelgenomen. Bij dit onderdeel rijden vier combinaties een dressuurproef en vier leggen een springparcours af. De dressuurpunten worden bij elkaar opgeteld en de springfouten worden er vanaf getrokken. Het eerste team bestaand uit Kirsten Brinkman, Vivian Schiphorst, Fabienne Berendsen, Ester Groot Wassink, Lynn Kruitbosch en Lisanne Berendsen heeft het prima gedaan en is op de vierde plek geëindigd. Hiermee mogen ook zij Gorssel-Zutphen vertegenwoordigen tijdens het NK in Ermelo.

Springkampioenschap paarden
Na al dit pony-geweld kan de vereniging ook nog vermelden dat Eddie Brinkman bij de paarden in het L-springen een keurige vierde plek wist te veroveren, waarmee hij een ticket voor het NK heeft verdiend.

De supporters kijken uit naar het NK om daar de leden weer aan te moedigen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden