Tijdens de Kastelenrit zijn vele authentieke rijtuigen te bewonderen. Foto: PR
Tijdens de Kastelenrit zijn vele authentieke rijtuigen te bewonderen. Foto: PR (Foto: )

Kastelenrit met open Koetshuisdag in Vorden

VORDEN - Op 11 augustus houdt menvereniging in de Reep'n weer de landelijk bekende Kastelenrit voor authentieke rijtuigen. Op deze dag zal Hotel Bakker haar Koetshuis voor belangstellenden openstellen en zullen een aantal unieke rijtuigen te koop aangeboden worden. De organisatie hoopt ook dit jaar weer op een groot aantal toeschouwers.

De Kastelenrit zal dit jaar vanaf de weide bij Kasteel Vorden starten. Vanaf 8.45 uur vindt hier de jurering van de verschillende aanspanningen plaats. Zeker de moeite waard om te komen kijken. Vanaf 9.45 uur zullen de deelnemers vertrekken.

De route is als volgt: Via oprit Kasteel Vorden, Horsterkamp, Stationsweg, Burg. Galleestraat, Almenseweg, naar Kasteel Den Bramel en over de oprit van landgoed Het Enzerinck naar de Larenseweg, Enzerinckweg en bij de Vijfsprong linksaf de Galgengoorweg op. Vervolgens via de Schoolhuisweg en Wildenborchseweg naar Kasteel De Wildenborch waar een stop is gepland.

Na deze stop via de Nijlandweg, Vordenseweg, Schoneveldsdijk naar Kasteel De Wiersse en vervolgens via de Onsteinseweg (langs Kasteel Het Onstein), Eikenlaan, Bekmansdijk, Schuttestraat, Vordensebosweg en Horsterkamp weer naar de kasteelweide bij Kasteel Vorden.

Omstreeks 12.30 uur zullen de eerste aanspanningen weer terug zijn op de kasteelweide en zullen de deelnemers daar de lunch gebruiken. Bij binnenkomst zal de speaker uitleg geven en is het voor bezoekers mogelijk het terrein te betreden om de historische rijtuigen (en kleding) van dichtbij te bekijken.

De middagroute is een korte route en het vertrek hiervoor is om 13.45 uur vanaf de achteruitgang kasteelweide over de Schuttestraat, Schimmeldijk, Waarleweg, Lindeseweg en vervolgens het oprit naar het kantoor van het Gelders landschap. Bij het naastgelegen weiland van de familie Harmsen hebben de deelnemers opnieuw een stop en wordt alles in orde gemaakt om in colonne voor het defilé naar de Dorpsstraat te rijden.

Tussen 14.00 en 15.00 uur, ruim voordat het defilé begint, zullen een tweetal aanspanningen een demonstratie geven op verschillende plekken in de Dorpsstraat. Zij zullen een aantal behendigheidsproeven tonen die gevraagd worden in de zogenoemde CIAT wedstrijden. Tegen 15.00 uur volgt dan het defilé waarbij de aanspanningen één keer in stap en één keer in draf door de Dorpsstraat komen. Bij de parkeerplaats van Hotel Bakker zal een deskundige speaker uitleg geven over de aanspanningen en zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Na de tweede doorkomst in de Dorpsstraat zullen voor Hotel Bakker de prijswinnaars bekendgemaakt worden. Tot slot zullen de winnaars een ereronde door de Dorpsstraat rijden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden