Opschaakl'n! met v.l.n.r. Rob Wiersma (bas), Mark Willems (gitaar), Winand Jansen (zang), Ruben Smits (gitaar), Edgar Ooijman (drums) met het publiek in de feesttent. Foto: Matthijs Weenk
Opschaakl'n! met v.l.n.r. Rob Wiersma (bas), Mark Willems (gitaar), Winand Jansen (zang), Ruben Smits (gitaar), Edgar Ooijman (drums) met het publiek in de feesttent. Foto: Matthijs Weenk (Foto: )

Eerste editie vernieuwde opzet Vordense Zomerfeesten

'Er zijn een aantal aandacht- en verbeterpunten'

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Vorden kan terugzien op een geslaagd Zomerfeest. De vernieuwde formule van de gezamenlijke Vordense horeca (De Herberg, De Rotonde en Bakker) en de Commissie Vordense Zomerfeesten kende vorige week drie fantastische dagen. De weersomstandigheden waren overdag misschien wel te zomers. De recordtemperaturen hadden namelijk overdag een nadelige invloed op de bezoekersaantallen. Maar daarentegen liep het centrum van Vorden in de avonduren telkens bomvol.

De meest in het oog springende verandering was dat de gezamenlijke horeca alle activiteiten had gecentraliseerd op het marktplein. Tot vorig jaar organiseerde de horeca elk afzonderlijk een eigen programma rond hun eigen onderneming. Nu deed men dat gezamenlijk met een grote open tent op de markt. Er zijn verbeterpunten, maar dat mag ook. "Maar wij als gezamenlijke horeca hebben de vernieuwde opzet alleen maar als positief ervaren. En ook het overgrote deel van het publiek hebben we begrepen. Er zijn een aantal aandacht- en verbeterpunten. Dat staat buiten kijf. Zo zullen we volgend jaar meer ruimte voor het publiek moeten creëren rond de megatent. De opzet was nu net aan de krappe kant. De doorstroming van het publiek verliep op sommige momenten moeizaam. Ook zullen we volgend jaar het aantal uitgiftepunten voor consumptiemunten moeten verruimen en meer en een betere verwijzing naar de toiletruimte moeten creëren. Verder zullen we meer aandacht aan ouderen moeten schenken. Al deze punten zullen we meenemen naar volgend jaar. Maar als gezamenlijke horeca kijken we terug op een zeer geslaagde eerste vernieuwde editie. Het was hard werken onder deze extreme warme temperaturen voor zowel onze medewerkers als ook voor de vrijwilligers van de Commissie Vordense Zomerfeesten. De onderlinge samenwerking was perfect en er heerste een goede gezellige sfeer tussen alle samenwerkende partijen", zo verklaart Patricia ten Barge van De Herberg namens de gezamenlijke Vordense horeca.

Diezelfde ervaring laat ook voorzitter Ronald Hoenink van de Commissie Vordense Zomerfeesten weten. De commissie had ook voor een vernieuwend programma gekozen. Naast de Zomermarkt en Kinderbraderie had de commissie vrijdagmiddag/avond een NK standwerkers concours georganiseerd en zaterdagmiddag gezorgd voor diverse straattheater acts en de Hanzestad BigBand in de tent. Kwalitatief sterke vernieuwde activiteiten die meer publiek hadden verdiend. "Maar met deze temperaturen richting de veertig graden is het begrijpelijk dat het publiek zich niet in groten getale liet zien. En dat was best wel jammer. We hadden vrijdag met toppers uit de standwerkers wereld en met de DDF Crew zaterdagmiddag absolute (wereld)toppers in huis", aldus Ronald Hoenink. De acts zorgden voor een gezellige sfeer in het dorp.

Door de tropische temperaturen boden een minimaal aantal kinderen vrijdagmiddag hun overtollige speelgoed voor de Kindermarkt aan. Ronald Hoenink: "Maar volgend jaar zullen we de opzet opnieuw neerzetten. De acht standwerkers die deelnamen hebben gratis hun medewerking voor volgend jaar alweer toegezegd. De vernieuwde opzet door alle kermisattracties in de Dorpsstraat en op de parkeerplaats van Hotel Bakker te situeren in het verlengde van het horecaplein viel ook in goede aarde. De kermis werd in de avonduren telkens uitermate goed bezocht. De kermisexploitanten waren dan ook content met de vernieuwde opzet." Voor meer foto's, zie de websites.


robschmitzfotografie.nl

achterhoekfoto.nl

Meer berichten