Steenders Palet met open avond tijdens expositie

Gloriosa, een werk van Ali Klompenhouwer. Foto: PR
Gloriosa, een werk van Ali Klompenhouwer. Foto: PR (Foto: )

STEENDEREN - De jaarlijkse expositie van het Steenders Palet wordt weer een vrolijke manifestatie van kleurrijke schilderijen. Met als extra: een feestelijke open avond op woensdag 7 augustus.

Het Steenders Palet bestaat tien jaar. Nu nog met drie dames uit Steenderen, die samen de schilderkunst beoefenen. Zij verrassen de toeschouwer met een eigen stijl en voorkeur voor expressie. Diny Boogman, Ali Klompenhouwer en Tineke Roorda hebben de liefde voor tekenen en schilderen vanaf hun kinderjaren ontwikkeld.
De aquarellen van Diny Boogman zijn altijd een lust voor het oog. Ali Klompenhouwer verrast met haar kleurige bloemenschilderijen naast vrolijke landschappen. Tineke Roorda weet met haar expressieve kleuren alledaagse landschappen tot kijken te vragen.
Door de vele invloeden gedurende hun ontwikkeling bij verschillende kunstenaars, heeft hun stijl zich ontwikkeld van impressionistisch tot meer gedurfd en expressionistisch. Van aquarel naar olieverf. Met meer lef, grotere penselen, aangepast verf- en kleurgebruik, maar vooral met 'de kunst van het weglaten', de objecten verfijnen en veel suggereren met één penseelstreek. De schilderijen hebben een warme en vrolijke uitstraling. Ze zijn figuratief, maar laten aan de kijker nog veel te vragen over. Landschappen en bloemen, koeien en kippen: hun omgeving is terug te vinden in hun werk.
De expositie in de Kapel van Bronkhorst duurt van 3 tot en met 9 augustus en is dagelijks geopend van 11.30 tot 17.00 uur. Op woensdag 7 augustus, tijdens het jubileumfeestje is de expositie te bekijken van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens de openingstijden is altijd tenminste één der kunstenaars aanwezig.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden