Feest! Een werk van Annie Elissen. Foto: PR
Feest! Een werk van Annie Elissen. Foto: PR

Kunst van beide zijden van de IJssel

BRUMMEN – Op het Kunstplein 7a aan de Zegerijstraat 7a in Brummen zijn uiteraard kunstwerken van Annie Elissen zelf te zien, maar ook van Henk van Kesteren en Frans Gerritsen (Inyx-Art), Marja Poldermans, Dagmar Schneider en Ina Kets. Drie kunstenaars leven en werken aan de rand van de Veluwezoom, de andere drie in de Achterhoek. Zaterdag 27 en zondag 28 juli is Atelier Grand Elan geopend tussen 12.00 tot 17.00 uur.

Annie Elissen is opgegroeid tussen Steenderen en Bronkhorst en vindt het leuk om in het laatste weekend van juli de verbinding te leggen tussen beiden zijden van de rivier de IJssel. Vroeger werd er altijd aan beide zijden verkondigd dat 'alles wat van de overkant komt, daar deugt niks van…'. Dit wordt in dit weekend weerlegt met mooie kunst, goede samenwerking en leuke contacten leggen. In de nieuwst werken van Annie Elissen is 'haar oude humor' weer terug te vinden.

Inyx : "Betovering en bewondering, een kunstwerk wat emoties teweeg brengt." Frans Gerritsen en Henk van Kesteren zijn twee kunstenaars die samenwerken op het ontwerpvlak en de praktische uitvoering, iets wat zeer uitzonderlijk is. De start was het samen gieten van glas. Dit werkte zo inspirerend dat er kunst ontstond met de robuustheid van gegoten glas gevangen in staal, RVS tot Cor-ten.

Doorzettingsvermogen, creativiteit, emoties, leergierigheid, dat zijn de maatjes van Dagmar Schneider tijdens het beeldhouwen. "Elke keer als zo'n steen klaar is, glanzend mooi, is dit weer een speciaal cadeautje."
Ina Kets weet met haar sieraden een ieder te verrassen door het smeden van zilver tot pure vorm, 'de schoonheid van de eenvoud'. Daarnaast maakt zij gebruik van kralen van natuurlijk materiaal.

De prachtige foto's van Marja Poldermans zijn doorgaans heel kleurrijk en zetten de kijker vaak op het verkeerde been; ze laat de fantasie werken. De natuur biedt haar inspiratie voor haar digitale kunst. Er zit altijd een mooi verhaal achter.
Het weekend van 27 en 28 juli is ook de ART-Brummen kunst- en fietsroute open; veel te zien en te beleven in het Brummense.


www.art-brummen.nl

Meer berichten