Gerry Spekkink, Chris Peelen en Jaap van Gijssel brachten per motor de envelop met inhoud naar Puur Natuur. Foto: PR
Gerry Spekkink, Chris Peelen en Jaap van Gijssel brachten per motor de envelop met inhoud naar Puur Natuur. Foto: PR

Motorrijders doneren aan Puur Natuur

HENGELO – De plaatselijke Raad van Kerken organiseerde de elfde Hengelose oecumenische motortoer. Om ook anderen mee te laten genieten betaalden de deelnemers inschrijfgeld. Deze meeropbrengst kwam ten goede aan 'Puur Natuur' van de Stichting Philadelphia. Op 16 juli werd per motor de envelop met inhoud weggebracht.

Vanuit verschillende kerken trof een groep mensen elkaar op tweede pinksterdag bij het Willibrordhuus om samen te gaan genieten van een motorrit door de natuur met bezoek aan een passende bestemming. Die werd dit keer gevonden in Hemmen, een pittoresk plaatsje in de Betuwe, iets ten zuiden van Wageningen. Daar werd het Hemmense kerkje bezocht met de prachtige gebrandschilderde ramen. Een gids vertelde over de geschiedenis van de Hemmense gemeente in nauwe relatie met de familie Van Lynden die het -inmiddels verwoeste- kasteel bewoonde en een belangrijke stem had in de kerk. In het tegenover de kerk liggende kasteelpark, aangelegd in Engelse landschapsstijl met een bijzondere kasteeltuin, groeien en bloeien meer dan 600 verschillende soorten vaste planten.

De route werd vervolgd over de dijk richting Tiel en over de Waalbrug richting het land van Maas en Waal. Over de dijk langs de Maas ging de route onder Nijmegen langs naar Emmerik terug naar Hengelo. Het was een mooie en gevarieerde route van circa 220 kilometer.

Het bedrag van 200 euro, wordt door 'Puur Natuur' van de Stichting Philadelphia aangewend voor attributen die cliënten helpen om meer te bewegen.

Meer berichten