Mike Snoei. Foto: Bas de Meijer
Mike Snoei. Foto: Bas de Meijer

De Graafschap tegen FC Lienden bij vv Zelhem

ZELHEM - Donderdag 25 juli vanaf 19.30 uur speelt De Graafschap een oefenwedstrijd tegen FC Lienden op het terrein van Voetbalvereniging Zelhem. Het is een van de laatste oefenwedstrijden van de Graafschap ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De nieuwe uitdaging voor de Graafschap is om een prominente rol te gaan spelen in de eerste divisie. Met direct een bijzondere competitiestart voor De Graafschap en de nieuwe trainer Mike Snoei. Op vrijdag 9 augustus speelt De Graafschap in Doetinchem tegen sc Cambuur, dat nu onder leiding staat van Henk de Jong, tot voor kort trainer van De Graafschap.

Tegenstander FC Lienden werd op 1 augustus 1930 opgericht en speelt net als de Graafschap in de kleuren blauw/wit. De thuisbasis is Sportpark de Abdijhof. De bijnaam voor FC Lienden is 'het Chelsea van de Betuwe'. FC Lienden presteerde het om in een periode van tien jaar - van 2001 tot 2011 - van de 4e klasse in het amateurvoetbal te promoveren naar de top van het amateurvoetbal.
In 2005 verraste de club met de aanstelling van trainer Hans Kraay jr. en maakte in 2008 landelijk furore door in de KNVB Beker van Vitesse te winnen en zich op deze manier te plaatsen voor de achtste finales van het toernooi. In die achtste finale bleken de profs van Roda JC te sterk. Hans Kraay jr. trainde de club zeven jaar. In de periode 2012-2013 was Andre Paus (ex-voetballer van FC Twente) trainer bij FC Lienden. Het seizoen 2014/15 werd FC Lienden kampioen van de Topklasse zondag en werd algeheel kampioen van Nederland. In augustus 2015 won de club ook de Super Cup. De club speelde het afgelopen seizoen 2018/2019 in de landelijke Tweede Divisie. Het team kende de nodige perikelen rond de winterstop maar wist de competitie met veel nieuwe spelers af te maken. Helaas werd in de nacompetitie de degradatie een feit waardoor FC Lienden komend seizoen uitkomt in de Derde Divisie Landelijk. Sinds 2018 is Hans van der Haar (die onder andere twee periodes als voetballer bij De Graafschap speelde) de trainer.
De wedstrijd in Zelhem (terrein De Pol) op donderdag 25 juli begint om 19.30 uur. Entree zes euro (kinderen tot en met 14 jaar vier euro). Kaartverkoop aan de kassa of online via www.go-tickets.nl/degraafschap. Direct na de wedstrijd volgt de derde helft met een dj. Meer informatie op de website.

Vv Zelhem vroeg trainer Mike Snoei van De Graafschap naar zijn visie op het komend seizoen.
Wat zijn je bevindingen als nieuwe trainer van De Graafschap na een maand training en de nodige oefenwedstrijden?
"Prima, ik heb het erg naar mijn zin. De spelersgroep is gretig en laat tijdens de trainingen en oefenwedstrijden zien dat er voetbal in zit. Het is heerlijk om met die jongens bezig te zijn en te werken aan vastigheden. De totale sfeer rondom de club is goed, je ziet in alles dat het een grote club is."

De voorbereidingen voor het komend seizoen zijn inmiddels in volle gang; wat wil de Graafschap vooral bereiken komend seizoen en vooral ook voor de supporters en sponsoren?
"Dat is heel simpel, en heb ik vanaf het eerste gesprek gezegd; wij moeten spelen voor directe promotie. Uiteraard willen wij dat zoveel mogelijk doen door middel van aanvallend en attractief voetbal."

Sportief vormt promotie ongetwijfeld de belangrijkste doelstelling van De Graafschap komend seizoen; gaat De Graafschap volop meedoen om het kampioenschap of is een nacompetitie plek meer realistisch?
"Wij kunnen natuurlijk op dit moment de sterkte van andere clubs nog niet goed inschatten, echter bij voorbaat zeggen wij dat wij gaan voor directe promotie. Dus dat betekent eindigen als eerste of tweede."

Ben je tevreden over de huidige selectie met de nodige nieuwe spelers en de voorbereidingen tot dusver? Zijn er nog wensen voor versterkingen in deze transferperiode?
"Ik ben zeer zeker tevreden met de huidige spelersgroep. Wij hebben een prima mix van jonge talenten en ervaren spelers. Zo lang de transferwindow nog open is, kan er natuurlijk nog een en ander gebeuren. Wij houden onze ogen en oren open."

Jullie spelen op 25 juli in Zelhem tegen FC Lienden een van de laatste voorbereidingswedstrijd voor de start van de competitie; hoe ga je spelen en wat verwacht je van die wedstrijd?
"Wij zitten dan in de eindfase van de voorbereiding en nemen uiteraard iedere wedstrijd en tegenstander serieus. Onze selectie is breed en kwalitatief goed. Wij gaan zeker proberen om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken."

Motto van De Graafschap is D'ran; kunnen we komend seizoen regelmatig spektakel verwachten op de Vijverberg?
"Als je bij De Graafschap gaat werken dan weet je dat de supporters dicht op het veld zitten en zich laten horen. De vonk moet overslaan van de tribune naar de spelers en vice versa. Wij willen goed voetbal en hard werken combineren ,en volgens mij is dat de basis voor D'ran. De Vijverberg is van ons, dat moeten wij uitstralen."

Welke club is topfavoriet (de belangrijkste concurrent van De Graafschap) voor het kampioenschap in de eerste divisie (Keuken Kampioen divisie)?
"Ik verwacht van NAC Breda toch wel iets, maar er zijn meer clubs die een woordje mee willen spreken zoals Cambuur, Go Ahead, Almere City en Excelsior Rotterdam. En wat kunnen wij verwachten van Roda JC?? Het is nu nog koffiedik kijken."


www.vvzelhem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden