Een mooie tocht, prettig gezelschap en een heerlijke maaltijd, wat wil een mens nog meer. Foto: PR
Een mooie tocht, prettig gezelschap en een heerlijke maaltijd, wat wil een mens nog meer. Foto: PR

Hitteplan bij autotocht Zonnebloem

STEENDEREN/BEEK – De jaarlijkse autotocht van de Zonnebloem-afdeling Steenderen was maanden geleden gepland op zaterdag, 29 juni. Met temperaturen van 30 graden en meer was het officieel de warmste 29ste juni ooit gemeten. Reden voor de organisatie om het een en ander aan te passen; een lange rij op de start wachtende auto's in de brandende zon, nee dat kon die dag niet. Arriveerde een auto met veelal een drietal Zonnebloem-gasten bij de startplaats, het Dambroek, dan kreeg men de routebeschrijving, ieder een flesje water voor onderweg en kon de chauffeur meteen voor de tocht van zo'n 75 kilometer lang vertrekken.

Een aantal van de 25 chauffeurs, de meesten Zonnebloem-vrijwilliger voor één dag, was nog even langs de garage gegaan om de airco in hun auto bij te laten vullen. Hun passagiers waren hen daarvoor dankbaar.
De tocht, ieder jaar weer een verrassing, voerde via Nieuw-Wehl en Babberich naar de Spijksedijk. En wordt die afgereden, dan komt men vanzelf in Duitsland terecht. Straten werden Strassen en de Elterberg verrees uit het landschap. "Je hoeft helemaal niet ver weg om een vakantiegevoel te krijgen. Wat is het toch mooi en afwisselend, zo dicht bij huis."
Doel van de tocht was een restaurant in Beek waar de Zonnebloem-gasten werden verwelkomd met koffie, en airconditioning. Een voor een kwamen de auto's daar aan: geen enkele chauffeur had op verzoek van de passagiers de tocht vanwege de warmte afgebroken om rechtstreeks naar Beek te rijden. Genoten was er van de uitgestippelde route. En genoten werd er van het buffet, waarmee de autotocht werd afgesloten.


www.zonnebloem.nl/steenderen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden