Op en rond de winnende wagen van Proost: 'Proost verjongt Toldiek' was veel te zien en beleven. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Op en rond de winnende wagen van Proost: 'Proost verjongt Toldiek' was veel te zien en beleven. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Meeste punten voor 'Proost verjongt Toldiek'

TOLDIJK – Mooi weer en alle stoepen vol publiek; er was veel belangstelling voor de optocht in Toldijk vrijdagavond 5 juli. Juryleden stonden tussen het publiek om de punten te geven voor onder andere de uitvoering en de interactie met het publiek. Uiteindelijk was het Bouwgroep Proost die het hoogste punten behaalde met 'Proost verjongt Toldiek'.

Door Liesbeth Spaansen

De geluidswagen, van waaruit Cindy Garritsen en Stef Groot Nibbelink van de Oranjevereniging het publiek welkom heetten, reed vooraan in de optocht. Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen volgde, met daarna de koningsparen van het vorige Toldieks Feest in de open koets. De kinderen reden met hun kleine wagens, fietsen, skelters en er waren loopgroepen te zien. De grote wagens namen wat meer ruimte in beslag. Zij belichtten op deze middag actuele onderwerpen, zoals de afname van het aantal insecten, het probleem van het afval scheiden en de klimaatplannen, naast onderwerpen als kroost in het dorp, muziekfestival Woodstock en Lowland Games. Muziekvereniging Hummelo en Keppel en daarbij de Vendeliers van Loil Vooruit liepen in de optocht mee.

In de wei achter Den Bremer, een nieuwe locatie, kregen de koningsparen een vaandelhulde van Loil Vooruit en speelden Nieuw Leven en Hummelo en Keppel wat marsen. De kermisattracties waren intussen open gegaan en iedereen kon feestvieren in de zaal van Den Bremer.

Zaterdagmiddag waren de prijswinnaars van de optocht bekend. De nabespreking van de grote wagens is donderdag 11 juli om 20.00 uur bij Den Bremer. Dan worden ook de punten bekend gemaakt.

UITSLAGEN:
Grote versierde wagens:
1. Proost met 'Proost verjongt Toldiek', 2. Lamstraat met 'De bloemetjes en de bijtjes', 3. Hoogstraat met 'Woodstock', 4. Moezengat met 'Klimaatplannen bet(h)aalbaar?!', 5. Wethouder Campermanstraat met 'De Lowlandsgames op z'n Achterhoeks', 6. Beekstraat met 'Koploper afval scheiden, laat burgers lijden'.

Uitslag kleine versierde wagens
1. Onderwaterwereld van Ton Heebink, 2. De VAR check van Neele ten Broek, Emma Schennink en Stijn Schennink, 3. De biggetjes en de boze wolf van Inge, Tooske en Nienke.

Uitslag versierde fietsen/skelters
1. Snoepjes van de week van Jill en Lynn van de Burgt, 2. Uitgestorven over 50 jaar van Melvin, Michelle en Djarino.

Uitslag loopgroepen:
1. Unicorn girls van Linda en Naomi, 2. Melk en meer van Sylke en Hessel Wiltink.


Meer foto's op www.achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten