Aaltje Berepoot (Jacqueline ten Harkel) en haar man Berend (Willem te Kamp), blij met een stukje kunst. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Aaltje Berepoot (Jacqueline ten Harkel) en haar man Berend (Willem te Kamp), blij met een stukje kunst. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Twee avonden vermaak met De vloek van Toetang en zijn Amon

TOLDIJK – Het Toldieks Feest startte met twee toneelavonden, verzorgd door Toneelgroep Toneel Uut Toldiek (TUT). Woensdag 3 en donderdag 4 juli bracht zij het blijspel 'De vloek van Toetang en zijn Amon'.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitter Stef Groot Nibbelink opende de avond dit keer zelf. "De burgemeester zal op de vogelwei openen, na het ontbijt op de wei. Er hebben zich al 350 volwassenen en 50 kinderen aangemeld," aldus de voorzitter. "We hebben vier bedrijven vanavond, met verschillende pauzes en we verkopen lootjes. Iedereen veel plezier gewenst."

Het verhaal begint in de zaal met het inchecken op luchthaven Schiphol van hotelgasten met bestemming Egypte: Aaltje Berepoot (Jacqueline ten Harkel) en haar man Berend (Willem te Kamp), Paul (Bernard Schieven) en Lauwe (Albert Hoogenkamp), Laurette van Liendenberg (Angelique Hoogenkamp) en haar man Albert (Henk Huurnink) en Alinda (Mies Offenberg). Nanet (Charlotte Loman) was de reisleidster.

Het hotel in Egypte werd gerund door hoteleigenaar Abu (Harald Wiltink). Hij had hulp van hotelmedewerkster Sahira (Sally Tijkken). Een aantal van de hotelgasten kwam niet om vakantie te vieren, zeker niet na de aankoop van een stukje kunst.

Aan het einde van de avond werden de toneelspelers bedankt voor hun mooie spel. Ook de toneelmeesters Gerrie Aalderink en Martijn Goorden, souffleur Truus Buil, licht- en geluidman Gerhard Hebben, grimeur Marjon Leutscher-Lichtenberg en kapster Manon Middelink kregen dankwoorden voor hun medewerking, en natuurlijk ook het publiek.


Meer foto's op www.achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten