Seb van Dijk naast de piloot in de helikopter. Foto: Bert Vinkenborg
Seb van Dijk naast de piloot in de helikopter. Foto: Bert Vinkenborg

Geslaagde Metzo College haalt diploma op per helikopter

DOETINCHEM/HENGELO - De traditie op het Metzo College in Doetinchem is dat geslaagden hun diploma ophalen met bijzonder vervoer. Dat deed Seb van Dijk uit Hengelo ook: hij arriveerde per helikopter.

Door Bert Vinkenborg

Op 2 en 3 juli ontvingen telkens bijna 150 leerlingen van alle studierichtingen hun einddiploma van de opleiding in het iconische schoolgebouw van Metzo in Doetinchem. Ze verschenen niet alleen keurig in het pak met stropdas maar ook in een keur van de meest uiteenlopende voertuigen. Auto's variërend van VW-kever tot Ferrari en tractoren met bizarre aanhangers. Hoewel de meeste ouders deze voertuigen thuis waarschijnlijk niet in de garage hebben staan, beschikten zij of hun kinderen kennelijk over uitstekende relaties. Veelal zijn het luxeauto's of exclusieve limousines. Dit jaar echter kwam Seb van Dijk uit Hengelo zijn diploma ophalen met een helikopter. Een idee die hij overhield aan zijn stage bij AMN, Aircraft Maintenance Netherlands in Teuge en een verrassing voor de overige leerlingen, docenten en overig publiek dat zich verzameld had bij school.

Seb van Dijk, een leerling van de mavo-afdeling van het Metzo College in Doetinchem, heeft zijn passie liggen in de luchtvaart. Dit is ook te zien in de stages die hij in het derde en het vierde leerjaar van zijn opleiding volgde. In het derde jaar volgde hij een korte oriënterende stage bij de luchtmacht en in het laatste jaar van zijn mavo-opleiding liep hij stage bij AMN vlakbij vliegveld Teuge. Tijdens de stageperiode werd het plan geboren om per helikopter zijn laatste ritje naar school te maken. Seb wilde eens iets anders dan het vervoer per luxe-auto. Alles werd in het werk gesteld om dit te doen slagen. Ook werden enkele medewerkers van de school ingelicht, maar niet iedereen. Seb wilde dat het een verrassing werd. Samen met zijn vrienden Stefan en Bas werd hij opgehaald bij zijn woonplaats in Hengelo en is daarna per helikopter vervoerd naar de school.
Op school was zijn ontvangst groots. In het weilandje naast de school moesten de schapen plaatsmaken voor de landing van Seb en zijn vrienden. Vol trots stapte hij uiteindelijk de helikopter uit en mocht hij daarna samen met alle geslaagden zijn diploma in ontvangst nemen. Een mooiere entree daarvoor kon hij zich niet wensen en uniek in de geschiedenis van de school. Dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Een entree die niet snel vergeten zal zijn.
Op het Metzo College halen deze twee dagen bijna 284 leerlingen hun diploma op. Dit is een slagingspercentage van 96%. Op de basisberoepsgerichte leerweg ligt dit percentage zelfs op 100%. Een mooi resultaat waar de school trots op kan zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden