Toerclub Oldtimer Bromfietsen bijeen tijdens zomerrit. Foto: P:R
Toerclub Oldtimer Bromfietsen bijeen tijdens zomerrit. Foto: P:R

TOB Hengelo gaat Brommers Kiek'n in Holten

HENGELO - Toerclub Oldtimer Bromfietsen ging alweer voor de negentiende keer op rij de zomerrit rijden. De 'bromnozems' troffen elkaar bij het nieuwe TOP-plein aan de Kwekerij 19 in Hengelo waar Willie en Mini weer voor koffie en cake gezorgd hadden. Tegen 10.00 uur werden de brommers gestart.

Met vlagen blauw van de rook, de geur van de uitlaatgassen, het geluid en de helmen op vertrokken 48 mannen en vrouwen voor een mooie toerrit. Nog nooit was de groep zo groot.

Het Bromfietsmuseum 'de Borkeld' in Holten stond gepland voor de stop onderweg. Hier genoten ze ook van de lunch, prima verzorgd door de familie van Lindenberg. In het bromfietsmuseum bevindt zich een uitzonderlijke collectie aan bromfietsen uit de jaren '50, '60 en zelfs uit de jaren '30 en alleen maar Nederlandse brommers. De rondleiding werd gedaan door de heer Jacob van Lindenberg, tevens eigenaar van het museum.

Tegen 15.00 uur werden de brommertjes weer aangetrapt om de rit richting Hengelo te vervolgen. Met prachtig weer, lekker zonnetje ging de rit over B-weggetjes door de prachtige natuur en zo werd het ook deze keer weer een TOB-dag. De organisatie Willie, Jan en Tonny bedankt, alles was TOB geregeld.

Allemaal een hele fijne zomer gewenst en tot de herfstrit op zondag 29 september.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden