De Vendeliers van Loil Vooruit geven show weg tijdens de Grote Optocht in Toldijk. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
De Vendeliers van Loil Vooruit geven show weg tijdens de Grote Optocht in Toldijk. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Feestelijk programma voor Toldieks Feest

Algemeen

TOLDIJK - Begin juli viert Toldijk het Toldieks Feest. Traditiegetrouw wordt er afgetrapt met twee avonden toneel op woensdag 3 en donderdag 4 juli. Vrijdagavond 6 juli is de optocht met aansluitend live-muziek en zaterdag 7 juli staan de volksspelen op het programma met 's middags en 's avonds live-muziek. Dit alles in en rondom Café Restaurant Den Bremer in Toldijk.

Toneel uut Toldiek
Op woensdagavond 3 juli zal om 20.00 uur de aftrap van het Toldieks Feest gegeven worden door Toneelgroep Toneel uut Toldiek (T.U.T.). Zij brengt het stuk 'De vloek van Toetang en zijn Amon' ten tonele. In dit komische stuk reist een gezelschap af naar Egypte. Ieder heeft hier zo zijn eigen redenen voor. Dat deze redenen niet alleen het genieten van een vakantie zijn, zal blijken. In het hotel in Egypte ontstaan er allerlei verwarrende situaties. Bovendien blijkt er in Caïro een kunstroof te zijn gepleegd en er wordt gezegd dat de gestolen schatten mogelijk in het hotel verstopt zijn. Van een rustige vakantie is dus geen sprake!

Grote optocht
Op vrijdagavond 5 juli om 20.00 uur start de optocht. Dit jaar zullen acht grote wagens door Toldijk trekken, voorafgegaan door kinderen met kleine karretjes, wagentjes, fietsen enzovoorts en de koningsparen van 2018. Zij worden begeleid door enkele muziekkorpsen uit de regio. Deze optocht is vrij toegankelijk: er wordt geen entree gevraagd. Wel zal er tijdens de optocht een inzameling worden gehouden waarvan de opbrengst onder de wagenbouwers zal worden verdeeld.
Na afloop van de optocht wordt er een aubade gegeven aan de koningsparen van 2018 en speelt aansluitend de band 'Kraakthelder' in de zaal bij Den Bremer.

Ontbijt en volksspelen
Op zaterdag 6 juli kan er gezamenlijk op het feestterrein ontbeten worden, door diegenen die zich hiervoor aangemeld hebben. Rond 10.00 uur zal burgemeester Marianne Besselink deze dag officieel openen. Aansluitend starten de traditionele volksspelen waaronder het vogelschieten, potjesschieten, vogelknuppelen, kegelen en jeugdschieten. Ook vinden de kinderspelen plaats voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Na het huldigen van de nieuwe koningen van het vogelschieten en -knuppelen en de prijsuitreiking zal de band 'Joint Adventure' voor de muzikale omlijsting van de middag zorgen. Vanaf 21.00 uur is de zaal weer geopend en speelt de topband 'The Rousers'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant