Team Hermans ook winnaar in Oss

Algemeen

OSS/HENGELO – Het zijspancrossduo Koen Hermans en Nicolas Musset blijft winnen. In Oss pakten ze de dagzege bij de strijd om de ONK Sidecar Masters, waardoor ze weer volop meedingen naar de Nederlandse titel.

Door Willy Hermans

Voorafgaand aan de wedstrijd op circuit De Witte Ruysheuvel was al zeker dat er een nieuwe leider in het klassement zou komen. Daniël Willemsen voerde de ranglijst aan, maar nu de tienvoudig wereldkampioen plotseling is gestopt gaat de strijd vooral tussen Bax/Stupelis en Hermans/Musset, niet toevallig ook bij de WK de snelste Nederlanders.
In de eerste manche wisten Bax/Stupelis hun voorsprong van acht punten op de naaste concurrent uit te bouwen met vijf punten. Nadat ze de koppositie hadden veroverd, wisten ze deze vrij gemakkelijk te behouden tot de finish met 23 seconden voorsprong op Dierckens/Bax. Hermans/Musset hadden wat machineproblemen en namen genoegen met de derde plaats.
Ook Gert van Werven en Peter Beunk reden een voortreffelijke race die werd beloond met een vierde plaats.
In de tweede manche werd de wedstrijd in de eerste ronde op de kop gezet toen Bax/Stupelis in tweede positie crashten, waarbij Stupelis even bleef liggen, maar uiteindelijk konden ze toch weer verder. Vanuit de laatste positie moesten ze in de achtervolging.
Team Hermans zag kansen op de winst en zelfs de leiderspositie in het klassement. Achtereenvolgens de teruggekeerde Veldman/Janssen en Dierckens/Bax werden ingehaald. Als eerste gingen ze over de finish, al weer de vierde manche-overwinning in vier wedstrijden voor de ONK. Daarachter kwamen Dierckens/Bax en Van Werven/Beunk, die opstoomden naar de derde plaats in het ONK-klassement.
Bax/Stupelis reden nog naar een zesde plaats, genoeg om drie punten voorsprong te houden op Hermans/Musset, die wel op het hoogste podium stonden met hun tweede ONK-zege van dit jaar.

Met nog twee wedstrijden te gaan belooft het erg spannend te worden, vooral tussen Bax/Stupelis en Hermans/Musset. Zondag 30 juni vindt de volgende clash plaats in Valkenswaard. De finale is op 20 juli tijdens de Zwarte Cross.