Bezoek van het Hengelo's Gemengd Koor aan Haus Welbergen in Duitsland. Foto: Carla Luesink
Bezoek van het Hengelo's Gemengd Koor aan Haus Welbergen in Duitsland. Foto: Carla Luesink

Hengelo's Gemengd Koor ontmoet Mannenkoor uit Neuenkirchen bij Haus Welbergen

Algemeen

HENGELO/NEUENKIRCHEN - Op zondag 16 juni reisde het bijna voltallige Hengelo´s Gemengd Koor naar Haus Welbergen, voor een optreden samen met MGV Neuenkirchen. Sinds eind jaren negentig hebben de koren contact met elkaar, toen vanwege partnerschap van de gemeente Hengelo met Neuenkirchen.

Het bijzondere van deze ontmoeting was wel de plaats waar het concert plaats vond. Haus Welbergen bestaat al vanaf jaar 1200. Na vele verschillende eigenaren, kwam dit huis in het bezit van Jan Jordaan, een Amsterdamse Bankier, en Bertha van Heek, van de bekende textielfamilie uit Twente. Dit was in 1929. Het huis was in verval en werd grondig gerestaureerd en ging, na het overlijden van Jan Jordaan, over in de Bertha Jordaan van Heek Stichting. In de statuten werd vastgelegd, dat dit huis een plaats zou zijn voor ontmoetingen van kunst en cultuur ten bate van een goede verstandhouding tussen Nederland en Duitsland.
Het Hengelose koor werd dan ook heel hartelijk welkom geheten op deze historische plek en beide koren hebben er, onder een stralende zon, opgetreden. Als verrassing traden ook de Rothenberger Jagdhornblàser op voor de koren en het aanwezige publiek.
In een Gasthaus is nog lang nagepraat, genoten van de koffie mit kuchen en van elkaars gezelschap. Samen hebben ze hier ook de Europa Hymne gezongen. Onder leiding van Rob Mullink en zijn begeleiding op accordeon kwamen nog heel wat Nederlandse en Duitse volksliedjes voorbij. Al met al een hele gezellige ontmoeting.
De dag werd afgesloten met een heerlijk diner in Restaurant de Kloppendiek in Zwilbrock.

Hengelo`s Gemengd Koor is nu begonnen aan de zomervakantie. 20 augustus beginnen de repetities weer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant