Het zestal pony's van ponyclub Gorssel Zutphen. Foto: Willem Hamer
Het zestal pony's van ponyclub Gorssel Zutphen. Foto: Willem Hamer

Concours Hippique Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN – Op de terreinen rondom rijhal De Dam aan het Oostveensepad in Zutphen wordt op 29 en 30 juni wederom het grote jaarlijkse concours hippique gehouden door rijvereniging en ponyclub Gorssel Zutphen. Met ook nu weer een afwisselend en bomvol programma met dressuur, springen, vier- en zestal wedstrijden. Aanvang beide dagen: 9.00 uur. Dit concours vormt voor zowel de paarden- als ponyruiters de laatste selectiewedstrijd van Kring Berkel-IJssel, om nog een startplaats te bemachtigen voor de Outdoor Kampioenschappen in augustus, die worden gehouden op het terrein van PSV In Den Bosch te Zieuwent op 2 en 3 augustus.

Concours Hippique Zutphen is een gratis evenement waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer reikhalzend naar uitkijkt. Met de inzet van de vele vrijwilligers, bestuur en de sponsoren, kan de vereniging jaarlijks dit concours organiseren. De organisatie is dan ook de huidige en nieuwe sponsoren zeer erkentelijk voor hun giften. Het belooft een prachtig evenement te worden op de mooie locatie.

Zaterdagochtend 29 juni gaan de pony's van start met de spring- en dressuurwedstrijden. Zaterdagmiddag staat op het programma: de vier- en zestal wedstrijden voor pony's. Zondag 30 juni zullen in de ochtend de paarden hun opwachting maken met de dressuur en het springen. In de middag zullen ook de vier- en zestal wedstrijden voor paarden worden verreden.

Dit jaar viert ponyclub Gorssel Zutphen tevens haar 50-jarig jubileum. Tijdens de vier- en zestal wedstrijd op zaterdagmiddag 26 juli zal daarom een groots carrousel op muziek worden verreden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant