Twaalfde en vijftiende plaats voor Victor Steeman in Jerez, Spanje. Foto: Henk Teerink

Victor Steeman op pole position in WK Supersport op Jerez

Algemeen

REGIO - Victor Steeman heeft in het Pinksterweekend zijn potentie laten zien tijdens het World Supersport 300 evenement op het circuit van Jerez in Spanje. De coureur uit Lathum was met zijn KTM erg snel in de trainingen en dit resulteerde in zijn eerste pole position in het WK. Er werden in Spanje twee races verreden, dit omdat tijdens het voorgaande evenement in Imola de wedstrijd afgelast werd.

In de eerste race reed Steeman ook erg sterk en pakte halverwege de race de leiding. De coureur van Freudenberg Racing probeerde uit de grote kopgroep te ontsnappen en had een klein gaatje geslagen, toen hij een remfoutje maakte. Steeman zakte terug in de kopgroep en in de laatste bocht koos Steeman rijdend in zesde positie voor de buitenkant. Een rijder crashte voor Steeman, waardoor hij een omweg moest nemen en waardoor zijn veelbelovende race als twaalfde eindigde.

In de tweede race zat Steeman ook in de kopgroep, die deze keer in de slotfase slechts uit vijf rijders bestond. Het lukte Steeman niet om in de laatste ronde een geslaagde inhaalactie te plaatsen en zo kwam hij als vijfde over de finish. Aankomend weekend rijdt Steeman van 21 t/m 23 juni op het circuit van Misano in Italië de vijfde World Supersport 300 wedstrijd van het seizoen. Michael v.d. Mark die in het WK SBK uitkomt had een zeer goed weekend in Spanje. Hij behaalde in race 1 op zaterdag een tweede plaats. Die plaats haalde hij ook in de sprintrace van zondag. Echter de hoofdrace op zondag wist hij winnend af te sluiten.

De OW Cup reed op het TT Circuit Assen de vierde wedstrijd van het seizoen. Voor Vordenaar Arjan Bikkel, die evenals broer Niels uitkomt in de sportcup 1000, stond de eerste training vooral in het teken van het leren aanvoelen van de motor en de nieuwe aangepaste vering van HK-Suspension. Dit was geen gemakkelijke opgave vanwege de lastige weersomstandigheden. Uiteindelijk behaalde hij tijdens de trainingen een 22ste. De start was goed, na de Strubben-bocht reed hij rond plek 12, echter door een valpartij werd de race stilgelegd, code rood. De herstart was beduidend minder, met een sterk opdrogende baan werd het ook steeds lastiger om het goede gevoel te houden met de regenbaden, uiteindelijk finishte Arjan als 14de.
Arjan's broer Niels behaalde zijn allereerst pole-position en dat werd bij terugkomst gevierd. Na een goede start in de wedstrijd lag hij tweede, een paar bochten later had Niels de eerste plek weer te pakken. De goede start ging verloren door eerder genoemde rode vlag. Bij de herstart kwam hij als derde over de streep na de eerste ronde had Niels moeite om tempo te maken op de opdrogende baan. Hierdoor verloor hij gedurende de race nog eens twee plaatsen en werd hij als vijfde afgevlagd.

In de NK Supercup 1000 wist Danny v.d. Sluis de race winnend af te sluiten onder moeilijke en verraderlijke weersveranderingen gedurende de race. Hamove-rijder Cliff Kloots eindigde als tweede voor Renzo van Emmerik. Jolanda van Westrenen uit Ruurlo voelde zich als een vis in het water op het Asser circuit. Ze reed een dijk van een wedstrijd en eindigde achter van Emmerik als vierde. Thijs Peeters had zijn nieuwe BMW S1000RR net uit het krat en was samen met het team drukdoende om de juiste afstelling van motor- en rijwielgedeelte voor elkaar te krijgen. Hierdoor nam hij niet al te veel risico tijdens de race en dat resulteerde mede door de slechte weersomstandigheden in een 19de plaats. Thijs liet echter wel weten dat hij bij de volgende races weer voorin wil meestrijden voor de punten.