Team en begeleiding van Pax JO19-1 voor het prachtige stadion van Borussia Dortmund. Foto: PR
Team en begeleiding van Pax JO19-1 voor het prachtige stadion van Borussia Dortmund. Foto: PR

Pax JO19-1 sluit prima seizoen af in stijl

Algemeen

HENGELO - Het team van Pax JO19-1 (vroeger heette dit Pax A1) heeft een prima seizoen doorgemaakt. De jongens van trainer Roy Wolsheumer hadden een wisselende eerste seizoenshelft waarbij er maar liefst vier B junioren moesten worden ingepast, maar in de tweede seizoenshelft heeft het team zich enorm ontwikkeld. Zij eindigden op een vijfde plaats in de eerste klasse.

Halverwege de competitie moest zelfs het woord 'kampioenschap' in de mond worden genomen, op enig moment was Pax gedeeld koploper, maar vanaf het moment dat de druk er echt op kwam ging het helaas net mis.

Ondanks dit is een vijfde plaats in de eindrangschikking in de eerste klasse een prima prestatie. Er werden in de tweede competitiehelft maar liefst 21 punten gehaald tegenover slechts 8 punten in de eerste competitiehelft. Ook hebben alle JO19-1 spelers (op één na) dit seizoen meegedaan op zondag bij een seniorenteam en maakten maar liefst vijf spelers hun debuut bij de hoofdmacht Pax 1!

Zo'n bijzonder seizoen moest natuurlijk ook in stijl worden afgesloten, want voor vele spelers was het hun laatste jaar in de jeugd van Pax. Het team heeft gekozen voor een teamuitje als seizoenafsluiting naar buurland Duitsland. Met twee busjes ging de reis naar Dortmund en de tweede nacht naar feeststad Düsseldorf.

In Dortmund was er een voetbal gerelateerd uitje georganiseerd: een bezoek met uitgebreide stadiontour aan het imposante stadion van Borussia Dortmund (BVB). De jongens hadden zelf het hele seizoen gespaard voor deze trip, maar er zijn ook diverse sponsoren van deze bijzondere trip die ze bij deze ook even hartelijk willen danken voor hun bijdrage om deze trip mede mogelijk te maken. Ten Hag Makelaardij, Onstenk Meubelen, Heesterhof, HEWU, Henri Bulten Groenbeheer, Gotink Totaalinstallateur, Familie Teeuwsen en Oma Wagenvoort.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden