In gesprek met een energiecoach bij Van Sinckel in Vorden

VORDEN – Met hele simpele energiemaatregelen kunnen al snel honderden euro's per jaar worden bespaard. Op woensdag 19 juni is het van 13.30 tot 15.30 uur mogelijk hierover in gesprek gaan bij Van Sinckel aan de Dorpsstraat 15b in Vorden. Een Achterhoekse energiecoach is dan aanwezig om belangstellenden te informeren over de mogelijkheden en hen op weg te helpen. Ook is de Energiecoöperatie Vorden aanwezig.

Energie besparen is geld besparen
Een energiecoach is speciaal opgeleid om mensen op weg te helpen met energie besparen. Als vrijwilliger kan hij of zij kosteloos en vrijblijvend helpen om inzicht in de energierekening te krijgen en daarmee ook in de mogelijkheden om energie te besparen. Het gaat hierbij niet om grote investeringen of dure verbouwingen, maar om hele simpele aanpassingen in het dagelijkse woongedrag. Zo kijkt een energiecoach samen naar bijvoorbeeld de verlichting en apparaten in huis, de hoeveelheid water die men gebruikt en de hoogte van de energierekening. Zo weten de mensen precies hoe zij snel en eenvoudig energie en geld kunt besparen.

Inzicht met een energiedisplay
Een handig hulpmiddel om inzicht in het verbruik te krijgen is een energiedisplay. Deze display kan worden aangesluiten op de slimme meter en laat precies zien hoeveel stroom en gas wordt verbruikt en hoeveel de zonnepanelen opwekken (voor wie die heeft). Ervaring wijst uit dat huishoudens hierdoor tussen de 5 en 10% aan energie kunnen besparen, wat al snel neerkomt op 100 tot 200 euro per jaar.
Inwoners van de gemeente Bronckhorst krijgen de kans om gratis een energiedisplay in huis te krijgen. Hoe? Daarover vertelt de energiecoach alles op woensdag 19 juni tussen 13.30 en 15.30 uur bij Van Sinckel in Vorden. Of kijk op de site.

Maandelijks spreekuur
Wie interesse heeft, maar 19 juni verhinderd is, kan ook terecht op het volgende spreekuur op woensdag 17 juli. De energiecoaches zijn op deze dagen aanwezig van 13.30 tot 15.30 uur. Ook is de Energiecoöperatie Vorden aanwezig om te informeren over de mogelijkheden om collectief energie op te wekken. Kom langs om gratis en vrijblijvend te worden geïnformeerd over de mogelijkheden van energiebesparing


verduursaamenergieloket.nl/energiedisplay

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden