De modeshow zou aanvankelijk buiten plaatsvinden, maar verplaatste vanwege het regenachtige weer naar de Remigiuskerk. Foto: Luuk Stam
De modeshow zou aanvankelijk buiten plaatsvinden, maar verplaatste vanwege het regenachtige weer naar de Remigiuskerk. Foto: Luuk Stam

Cliënten Puur Natuur en Litania stralen op de catwalk

Modeshow in Remigiuskerk is afsluiting Prokkelstagedag

Door Luuk Stam

HENGELO – Met een modeshow in de Remigiuskerk sloten in totaal ruim tien cliënten van Puur Natuur – onderdeel van de dagbesteding van Philadelphia zorg – en de stichting Litania op donderdag 6 juni hun Prokkelstagedag af. Zo'n dertig belangstellenden zagen in de kerk een show met tweedehands kleding.

De Prokkelstagedag, die voor de zesde keer werd gehouden, biedt ondernemers en mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis met elkaar te maken. De uitreiking van de bijbehorende Prokkel-certificaten was in Hengelo dit keer voor het eerst gecombineerd met een modeshow.
Voordat het zover was, gingen de cliënten op verschillende plekken aan de slag. Sarina en Stiny hielpen bij de Backing Chick in Toldijk met onder meer het bakken van koekjes en cupcakes. Marc zocht het verder van huis. Hij was op bezoek bij de redactie van een online platform met nieuwsberichten over voetbalclub FC Utrecht.
Voor Stefan was de prokkelstagedag extra bijzonder, want voordat hij zich tijdens de modeshow als spreekstalmeester liet gelden, ging hij op bezoek bij de Baakse zangeres Marise den Bakker. Samen maakten ze het nummer 'Volg je Hart', dat na afloop van de modeshow in de kerk voor het eerst te horen was.

Meer berichten