Deelnemers aan de Hengelose avondvierdaagse konden donderdag bij woonzorgcentrum De Bleijke wat lekkers krijgen. Foto: Luuk Stam
Deelnemers aan de Hengelose avondvierdaagse konden donderdag bij woonzorgcentrum De Bleijke wat lekkers krijgen. Foto: Luuk Stam

Avondvierdaagse telt bijna 700 deelnemers

Wandel-evenement in Hengelo beleeft tiende editie

Door Luuk Stam

HENGELO – Een lekker snoepje en weer door! Op de derde van vier avonden wandelen passeerden de deelnemers aan de Hengelose avondvierdaagse op donderdag 6 juni onder meer woonzorgcentrum De Bleijke. Behalve dat er hier wat lekkers te eten en te drinken was, kregen de wandelaars ook applaus van een deel van de bewoners en konden ze genieten van harmonicagroep De Trekkebuuls.

Op sportpark Het Elderink verrichte carnavalsprins Joeri de eerste op dinsdagavond 4 juni de opening van de tiende editie van deze vierdaagse. Vanaf het sportpark vertrokken de in totaal 672 deelnemers voor een route van 5 of 10 kilometer. Een aantal jonge deelnemers besloot in het kader van Nederland Schoon om tijdens het wandelen de handen uit de mouwen te steken en afval op te ruimen. Zij kwamen met volle vuilniszakken terug.

Bij de Bleijke hield op donderdagavond menigeen even halt om langs de route een opa of oma te groeten. De 9-jarige Elin Franken uit Hengelo kreeg zelfs de succeswensen en een warme handdruk van haar overgrootmoeder, mevrouw Langwerden-Spelhoven (94), die langs de kant in haar rolstoel zat toe te kijken.

Bij het ter perse gaan van deze krant moest de afsluitende vrijdag nog gelopen worden en dus durfde Henriët Hiddink-Nijenhuis – één van de organisatoren – nog geen eindoordeel te vellen. "Tot nu toe hebben we het getroffen met het weer, maar vanavond is het nog even spannend..", zo liet ze weten. "We zijn sowieso onze sponsoren en de grote schare vrijwilligers zeer dankbaar. Zonder hen zijn wij niets!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden